Hollandse Markten  

Pinkstermarkten 2019
Pinkstermarkt en pinksterevenementen in Nederland!

Pinkstermarkten op zondag en traditioneel op 2e pinksterdagmarkten dan zijn er vele rommel en vlooienmarkten tijdens deze Pinkster dagen. Veel volk gaat naar de vele thema markten die Nederland rijk is. De braderie en jaarmarkten zijn dan ook goed vertegenwoordigt en een must om te bezoeken. Pinkstermarkt, de jaarmarkt, kunstmarkt er is echt van alles te doen voor groot en klein.

Al sinds de middeleeuwen worden er voorjaarsfeesten gehouden. Volgens sommige theorieën hebben deze feesten hun wortels in de voorchristelijke voorjaarsriten van de Germanen en Kelten maar ook andere Europese volkeren hebben het ritueel doorgevoerd van het gezamenlijk feesten met eten en drinken.

Luilak of Looilak is een folkloristische viering op de zaterdag voor pinkster evenementen. De viering vindt vooral plaats in West Friesland en in de Hoorn van Noord Holland maar zeker ook in enkele andere Hollandse plaatsen. Met Luilak worden oorspronkelijk langslapers en telaatkomers bespot en luid en duidelijk wakker gemaakt met gepaste grappen en grollen.

Pinksterkrone of pinksterbloem zijn traditie maar ook de soms al eeuwenoude paardenmarkten zoals de Skoattermerke peardenmearkt in het Friese Oudeschoot of de 2e pinksterdag Heenvliet paardenmarkt. Beide markten vol met nostalgie en traditie! Maar Nederland heeft vele sfeervolle Pinkstermarkten, maak uw keus en geniet!

Meestal is het met Pinksteren buiten goed uit te houden en geeft de zon veel warmte. Dat is natuurlijk een perfecte dag voor een Pinkstermarkt bezoek met familie en vrienden!

Pinkstermarkt mobiel bezoek

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 445 bezoekers online     33745844 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier