Hollandse Markten  

Vogelmarkten
Vogelmarkten nog altijd populair in Holland.

Vogelliefhebbers, vogelsport, vogelhouders, in Nederland nog steeds een populaire vrijetijdsbesteding. De natuur in Nederland is gelukkig nog rijk aan een grote diversiteit aan “vreemde vogels” van diverse pluimage. Ieder jaar ziet men bij de vogeltellingen weer nieuwe soorten komen, oude verdwijnen, en ook de inheemse vogelsoorten die losgelaten worden houden zich in de Nederlandse vrije natuur verbazingwekkend goed. Inheemse zangvogels zijn erg populair bij de vogelliefhebbers en handelaren. Wellicht begon het houden van vogels in verband met de jacht. Hoe vaak zie je een vogel niet verschijnen in een familiewapen? Op ambachtelijke markten en paardenmarkten zijn vaak nog demonstraties met valken of haviken of diverse uilsoorten.

Op de vogelmarkt kan men vele bonte en kleurige vogels aantreffen. Dit zijn vele tuin, bos en parkvogels welke bij ons bekend zijn als sijzen, putters, vinken en groenlingen. Op de vogelmarkt kan men natuurlijk ook de spreeuwen, merels en de huismussen bezichtigen. Voor de liefhebbers zijn er natuurlijk op de vogelmarkten ook nog pestvogels en de welbekende “goudvinken”. Zeldzaam zijn de tuinfluiters en gele kwikstaarten.

Wij hebben in Nederland enkele bekende vogelmarkten welke tot ver buiten onze grens in de belangstelling staan.

Vogelvrij Naar boven
Veelal tijdens de wintermaanden zijn de vogelmarkten te bezoeken. Handelaren uit België, Duitsland en zelfs Polen komen de “Nederlandse vogels “ bekijken. Dat een vogeltje zijn waarde op de vogelmarkt heeft blijkt wel uit het feit dat de prijzen variëren van tien tot enkele honderden euro’s. Handel in de Europese vogels is alleen toegestaan als die in gevangenschap gekweekt zijn. Het probleem is; sinds de grenzen in Europa open staan de vogels soms “vogelvrij” zijn verklaard. In Nederland zijn gelukkig veel vogelliefhebbers en zij koesteren de diertjes dan ook met alle respect. Zij doen goed werk om met de minder algemene soorten in aangepaste kooien te fokken.
Als het zover is met de kweek dan mag de vogelkweker bij het door hem gefokte vogeltje een ringetje om het pootje schuiven. Dit is een waar hoogtepunt voor de vogelkweker en staat er op het ringetje de letter en cijfercode als bewijs dat hij de fokker is. Een vogel zonder ring is nauwelijks te verkopen op de vogelmarkten. Wanneer een vogel zeldzaam is of begint te worden dan neemt de vraag erna toe en stijgt de waarde van de vogel, dus de prijs wordt hoger.
Fluitconcert Naar boven
Wilt ook u graag een vogeltje, op de vogelmarkten vertellen de vogelhandelaren u graag hoe u ook een vogel kunt onderhouden. Er is op de vogelmarkten een ruime variatie aan vogels in allerlei kleuren. Ook voor de vogelkooitjes, het voer en alle bijbehorende vogel producten kunt u hier terecht. Een bezoek aan de vogelmarkt is een waar genot voor de oren. De eerste minuten op een vogelmarkt raakt u bedompt en bedwelmd door de vele prachtige fluittonen en waant u zich in het tropisch regenwoud van de Amazone.
De vogeltjes kwetteren, fluiten, zingen en tjilpen op de vogelmarkt zo mooi, en de pracht en praal van hun gekleurde vedertapijt spreekt voor zich! Het is een echte lust voor het oor en oog, dit is al meer dan een vogelmarkt bezoek waard. Ook in onze vrije natuur kunt u genieten van de vogels en meehelpen met het in stand houden van deze gevleugelde vrienden

Klik hier als u meer wilt weten van vogelmarkten

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 415 bezoekers online     37133381 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten