Hollandse Markten  

Paasmarkten 2020

Paasmarkten 2020 in Nederland, zeker een paasuitje waard!

Neem ook een kijkje op Markt en Markten Paasmarkten overzicht voor de leukste Paasbraderie en evenementen!

Paasmarkten bezoeken op 1e paasdag.

Paasmarkten bezoeken op 2e paasdag.

Sfeervol, op zijn paasbest, gezellig, kleurrijk en vrolijk! De Paas braderieën en Paas markten zijn tijdens de Paasdagen in heel Nederland te bezoeken en zijn voor jong en oud een echt feest.

Tijdens het Paasweekend kunt u weer snuffelen en struinen op de Paasmarkten, Koopjes zoeken op de Paas braderie, kleurige verf aanschaffen voor de paas eieren, verse ingrediënten kopen voor het paasdiner op de warenmarkten en wie weet laat de paashaas op de paasmarkten ook wel weer iets lekkers achter voor de kinderen!

Kinderen zijn vrij van school tijdens de Paasdagen en wat is dan leuker om de echte paasmarkten te bezoeken! Gezellig met vader en moeder naar de paas markten in de buurt, er zijn tientallen paas evenementen in Nederland. Natuurlijk ook dicht bij huis!

De markten zijn ook voor het paasweekend te bezoeken en daar kun je heerlijke, verse gerechten kopen voor een eerlijke en betaalbare prijs. Verras je vader en moeder dan ook met een paas brunch en vraag als tegenprestatie of ze je meenemen naar de paasmarkten... deze zijn er in vele soorten, de rommel paasmarkt, snuffel paasmarkt paas braderie, paas jaarmarkt, paas vlomarkten en ga zo maar even door ( en langs...)


De Paashaas op de Paasmarkt Naar boven

Wist je trouwens hoe een haas de Paashaas is geworden? En waarom heeft de Paashaas eieren bij zich? Hazen leggen toch helemaal geen eieren? Het volgende verhaal zou dit kunnen verklaren: dit verhaal vertelt dat de paashaas eigenlijk een vogel is die zich zo had misdragen, dat hij voor straf in een haas werd veranderd. Nu mag hij nog maar één keer per jaar eieren leggen, die hij goed moet verstoppen.


Dat is natuurlijk een mooi verhaal. De meest logische verklaring is dat eieren die door vogels in verlaten hazenlegers werden gelegd, per ongeluk werden aangezien voor hazeneieren. Menig markt organisatie speelt hier handig op in en organiseert een sfeervol en gezellige Paasmarkt als markt thema!

De geschiedenis van de paaseieren Naar boven

De echte Paaseieren zijn voor het eerst opgedoken tijdens de middeleeuwen. De vastentijd was nou net de tijd dat de kippen extra veel eieren legden, en deze paaseieren stapelden zich op. De tijd erna werden dus extra veel eieren gegeten. Het verstoppen van de eieren komt voort uit een oude gewoonte om eieren in akkers te begraven om deze vruchtbaar te maken. Nog steeds staan ouders op Paaszondag voor dag en dauw op om eieren te verstoppen die de kinderen even later met veel plezier en ijver mogen zoeken.

Bezoek tijdens de paasdagen de paasmarkten, deze markten zijn kleurrijk en gezellig, de marktkoopman / vrouw doet er echt veel voor om het u en uw kids naar de zin te maken.. maar vooral niet vergeten… om een doosje paas eieren mee te nemen van de Paasmarkt! Bezoek de paasmarkten tijdens de paasdagen. ook in de markten agenda staan weer vele evenementen het gehele jaar door ..

Paasmarkten 2020 in Nederland, van harte welkom!

Paasmarkten bezoeken op 1e paasdag.

Paasmarkten bezoeken op 2e paasdag.

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 290 bezoekers online     37132944 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten