Hollandse Markten  

Automarkten
Voor een redelijk betaalbare auto kun je al jaren naar automarkten of veilingen. Bijvoorbeeld die in Utrecht. Voordeel van kijken op zo'n autoveiling: de auto's zijn apk gekeurd, er is controle en garantie, ook op gebied van fraudebestendigheid.
Utrecht

De automarkt in Utrecht is al jaren actief met de verkoop van auto’s op het grote auto markt terrein voor het Utrechtse veemarktterrein. De verkoop en aankoop van auto’s voor particulieren op deze automarkt is niet mogelijk, deze auto markt in Utrecht is alleen toegankelijk voor geregistreerde autohandelaren. Men spreekt er zelfs van dat dit één van de grootste buiten automarkten van Europa is, met een aanvoer van ruim 1600 te koop aangeboden auto’s een erg hoog aanbod met een ruime keuze.

beschermd beschermd

Mede door het feit dat men in Nederland een verplichte APK op de te koop aangeboden auto moet hebben geeft dit de Nederlandse auto een hoog aanzien in Europa en daarbuiten. Een goe gekeurde APK auto levert gewoonweg meer op dan een auto welke op de auto trailer naar een land buiten de EU gebracht moet worden zonder goedkeuring van een Europees lidstaat. Op deze markten komt de autohandelaar zelfs van ver buiten Europa om een auto te kopen en deze nog vele jaren rijdend te houden met of zonder Algemene Periodieke Keuring.
Autohandel, een favoriete bezigheid voor velen in Nederland Naar boven
Ook voor de allochtonen is de autohandel een favoriete bezigheid, wie een automarkt bezoekt zal ontdekken dat er veel kooplui met een buitenlands accent aanwezig zijn op dit soort automarkten.
Veel auto’s die hier hun functie hebben volbracht vinden weer een nieuwe eigenaar in bijvoorbeeld Afrika, ook de handelaren uit de Oostblok landen zijn ruim vertegenwoordigt en onze lokale medelanders, Turken, Marokkanen en de vele andere geïmmigreerde bevolkingsgroepen doen hun voordeel in de aan of verkoop van een auto op de auto markten, veilingen of als eigen auto bedrijf.

De BCA biedt de meeste auto's tegenwoordig online aan.

300 autoveilingen
BCA Autoveiling is met zo’n 300 autoveilingen per jaar een toonaangevende partij in de Nederlandse autobranche. Naast de ruim 120 Europese Internet veilingen die BCA organiseert, zijn sinds kort ook alle fysieke veilingen online te volgen.

British Car Auctions
Het bedrijf is een onderdeel van British Car Auctions (BCA), Europa’s grootste veilinggroep voor gebruikte auto’s, bedrijfswagens, motorfietsen en bijzondere voertuigen. De BCA Groep heeft vestigingen in elf landen op het Europese vasteland. In 2011 neemt de Nederlandse vestiging langs de snelweg A1 bij Barneveld een nieuwe veilinghal in gebruik, die tweemaal zo groot is als de huidige.

 

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 643 bezoekers online     36099662 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten