Hollandse Markten  

Markt Schagen
Schagen
Schagen algemeen

De gemeente Schagen ligt in Noord Holland en heeft sfeervolle markten. Schagen is een ideaal stadje als het gaat om vermaak en winkelen. Op de avonden verzekeren de vele uitgaans- en eetgelegenheden in de stad u van een mooi avondje uit. Niet alleen de moeite om te bezoeken, maar ook om in te wonen. Schagen; een verstedelijkt Westfries plattelandsstadje met een levendig, gezellig centrum.

Markten in Schagen

In de gemeente Schagen worden elk jaar diverse markten en braderieën georganiseerd. In de zomer vinden er kofferbakmarkten, jaarmarkten en braderieën plaats. In Warmenhuizen is elke vrijdag een weekmarkt op de Dorpsstraat, tussen de kruisingen met de Rietzangerstraat en Oud Wulpendorp. In Schagen is de weekmarkt op donderdag. Op de Gedempte Gracht en de Laan staan diverse kramen. Gezellige Westfriese warenmarkten om te bezoeken!

Westfriese markt, elk jaar een geweldig evenement vol met nostalgie

De Westfriese optocht

In de zomer zijn er tien donderdagen de nostalgische Westfriese markten. Tien weken lang kunt u genieten van de traditionele optocht in Westfriese klederdracht, diverse wagens die getrokken worden door paarden en allerlei activiteiten. De markt duurt die dag tot ver in de middag en is bovendien veel groter dan normaal. De wekelijkse warenmarkt is al groot; op de Westfriese donderdagen staan er ook kramen op de Nieuwe Laagzijde en Molenstraat. Bovendien is rond de Grote Kerk op de Markt en de Nieuwstraat ook vaak van alles te doen. Iedere week staat een ander thema centraal. U bent van harte welkom op de folklore Westfriese markten.


Schagen geschiedenis

In 1415 verleende graaf Willem de Zesde Schagen stadsrecht en in 1427 schonk Filips de Tweede Schagen aan Willem, bastaardzoon van Albrecht van Beieren, graaf van Holland, en Maria van Bronckhorst. Vanaf die datum was Schagen een "heerlijkheid". Dat wil zeggen dat Willem de 'Heer' was; hij had het voor het zeggen. Deze Willem liet een slot bouwen waar hij zich in 1440 vestigde.

Evenzo kwam onder zijn bewind in 1460 een grote kerk gereed. De kerk was gewijd aan St. Christoforus. Willem de bastaard verleende in 1463 aan Schagen het recht tot het houden van een weekmarkt op alle donderdagen, terwijl de Staten van Holland in 1603 aan Schagen toestemming gaf een jaarlijkse paardenmarkt te houden. Deze moest ieder jaar op 17 juni worden gehouden als die datum tenminste op een maandag viel. Anders werd het de maandag na de genoemde datum.

Schagen met een prachtige markten geschiedenis, u bent van harte welkom !


Contact Informatie
Marktmeesters
dhr Duijs dhr Kruijer
Gemeentehuis
Postbus 8
1740 AA Schagen
0224-210400 (tel)
06-22453088
0224-210455(fax)
Disclaimer
De warenmarkten Schagen zijn onderdeel van de gemeente Schagen. Bij uw markt bezoek is het een aanbeveling om contact met de gemeente te zoeken of de markt plaats heeft.
Naar boven

 Markten van gemeente: Schagen  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   markt Schagen Donderdag 08:30 - 13:00 uur 58
   Markt Warmenhuizen Vrijdag 13:00 - 17:00 uur ++

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 808 bezoekers online     36359796 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten