Hollandse Markten

Noordermarkt (dagmarkt)
De Noordermarkt, leuk om te snuffelen voor ouderwetse koopjes. De Noordermarkt is gelegen aan de voet van de Noorderkerk, een echte Amsterdamse markt waar u meer krijgt voor een euro .

Direct om de hoek van de Westerstraat markt , aan het eind links, ligt de Noordermarkt, dit is op maandag een markt met tweedehandse spullen en op zaterdag kan je hier terecht voor alle biologische en ecologische producten.

Naar boven
Wat tot voor kort nog als alternatief en ongeregeld goed werd versleten, wordt nu steeds meer gemeengoed. Hier op de Noordermarkt vind U echt een ruime keuze uit vele producten, de ouderwetse decoratieve paarden beugel of die leuke melkkan van 80 centimeter hoog uit de jaren 50..

Even een klein beetje geschiedenis van de Noordermarkt... samen met de Nieuwmarkt, de Herenmarkt en de Westermarkt ontstonden deze pleinen bij de stadsuitbreiding omstreeks 1612. De eeuwenoude Noorderkerk was dan ook de eerste kerk in Amsterdam, speciaal voor de protestantse erediensten en gebouwd volgens een geheel nieuw grondplan, namelijk in de vorm van het Griekse kruis met 4 gelijke "armen". De kerk zelf is opgebouwd in de periode 1620-1623.
Naar boven
De markt hier is al eeuwen lang een goed bezochte plaats en zij die goed kan snuffelen en oog heeft voor de pracht en praal die deze markt bied kan hier een werelds Hollandse marktdag beleven en een herinnering kopen die tot in de verlengde van de jaren in de familie gehandhaafd blijft.

Veel gemotiveerde boeren en marktkooplui brengen hier hun biologische en ecologische waren op de markt.

De boerenmarktsfeer op dit plein, is ook in het goede en vertrouwde Amsterdam weer helemaal terug en heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen, door hier je producten aan te schaffen, investeer je in een goede gezondheid. Op de maandag is op deze markt een groot aanbod aan antiek & curiosa.

Naar boven
De Noordermarkt in de oude Jordaan Eeuwen geleden ontstond hier al een marktje, mede door de goede toevoer door de Amsterdamse grachten is Amsterdam rijk aan deze unieke en wereldse marktjes. Toen waren de producten al zonder kunstmest gekweekt en vrij van bestrijdingsmiddelen. Later was het de schaalvergroting en andere economische motieven die het natuurlijk gekweekte product dacht te verslaan.

De sfeer en allure die deze gezellige markt uitstraalt maakt haar zo bijzonder. Met eigen producten en goederen, gelegen in het mooie en sfeervolle Jordaanse Amsterdam is deze markt, een echte aanrader.


Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: Noordermarkt
 Adres: Noordermarkt, de Jordaan, 1015 MD Amsterdam 020 5524074 /020-4285793
 Plaats: Amsterdam
 Openingstijd(en): Maandag 09:00 - 13:00 uur en Zaterdag 9:00 - 17:00 uur (Biologische markt)
 Nieuws: Markt met grootmoeders prulletjes op het randje van de Jordaan en de Prinsengracht. Deze maandagmarkt vindt gelijktijdig plaats met de gezellige lapjesmarkt in de Westerstraat, de Oude Jordaan. Deze markten lopen in elkaar over en bezoekt u dus 2 markten op 1 maandag (ochtend) . Op zaterdag is er op het plein van de Noordermarkt een biologische boerenmarkt te vinden.
 Bijzonderheden:

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2016 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 109 bezoekers online     22131883 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier