Hollandse Markten

Albert Cuyp in Amsterdam Oud Zuid
beschermdAlbert Cuyp, wie kent deze nou niet in groot Mokum? Een wereldberoemde Amsterdamse gemeentelijke warenmarkt! In het jaar 2005 was de Albert Cuyp markt honderd jaar oud. Op donderdag 16 juni bezocht Koningin Beatrix de Amsterdamse Cuyp om het eeuwfeest mee te vieren!
De Albert Cuyp markt, is de meest bezochte, besproken en bekende warenmarkt in Amsterdam. De Albert Cuypmarkt is na bijna 100 jaar nog steeds populair.

De Cuyp is een markt waar iedereen eens of natuurlijk meerdere keren in zijn leven geweest moet zijn. De gehele week is deze markt geopend, ( behalve zondag ) met zijn ruim 260 kramen vindt u hier het echte Amsterdams gevoel, de gezelligheid, de sfeer, gewoon de tolerantie en diversiteit welke van de goede oude Amsterdamse Albert Cuyp afstraalt. Het is dan ook echt de markt voor Amsterdamse gezelligheid en natuurlijk de historische nostalgie, daar de markt al een zeer lange en rijke geschiedenis heeft! Amsterdam heeft het op marktgebied dan ook allemaal.
  Naar boven
beschermdDe roem en bekendheid van deze markt dankt Amsterdam mede aan het bezoek van de vele bekenden, schrijvers, studenten en ook immigranten, van wie velen zich in de volkswijk " De Pijp" hebben gevestigd. Er zijn dan ook veel exotische producten in aanbod.
In die oude tijden leerde de Hollander "over de grens " te eten, het is gewoon mogelijk 365 dagen van het jaar een ander vreemd en lekker buitenlands gerecht te nuttigen en kan men dus letterlijk en figuurlijk een wereld culinaire reis maken op de Cuyp markt in de Pijp in ons unieke tolerante Amsterdam.

Zegt u het maar, wilt u passiefruit, cassava, zoete aardappelen, verse gember, bak bananen, gedroogde vis, roti, arwie, kouseband, madame Jeannet pepers, antoerwa, klappermelk of toch liever bloemkool, sperziebonen, een doosje aardbeitjes of witte lof. Aan u de keus, hier hebben ze het gewoon.

Werkelijk, niets is hier te gek voor de aanschaf van een product, alles is er te koop: Hoeden, petten en echt alle maten van damescorsetten maar vooral de oergezellige Amsterdamse marktsfeer -nergens te koop - zult u op de Albert Cuyp markt aantreffen.
  Naar boven
beschermdSommige stalletjes vormen al jaren het voorportaal van een diepe winkel, wel zo gemakkelijk om je kleding te passen. Is er geen plaats op, voor, of naast de kraam, dan wordt het gewoon achter in de winkel verkocht, geen probleem! Net zo makkelijk. Vele straatwinkeltjes zijn voorzien van een leuke naam, let maar eens op, u zult verbaast zijn van de vindingrijkheid van de ondernemers op de Amsterdamse Cuyp, een van de bekendste en meest bezochte markt van Holland.

De Pijp herbergt Surinamers, Hindoestanen, Afrikanen, Chinezen, Marokanen ,Turken kortom te veel nationaliteiten om op te noemen. Allen brachten zij hun eigen cultuur en godsdienst mee, en leven in een mengelmoes van eet - , slaap - en koopgewoontes, gewoon multicultureel, da's Amsterdam, da's de Albert Cuyp.

  Naar boven
beschermdNatuurlijk is de Cuyp gewoon ideaal om lekker met vrienden, familie of het gezinnetje een dagje uit te zijn in het tolerante, leuke Amsterdam, gewoon snuffelen tussen de kramen of een leuk pakje aanschaffen voor uzelf, een lekker broodje of een presentje voor een geliefde als herinnering aan deze leuke Amsterdamse markt.

Het kantoor van de marktmeesters in de Albert Cuypstraat ( milieupolitie & marktbeheer ) is goed toegankelijk, ook voor vragen kunt u hier terecht. Vroeg in de ochtend is het nog stil in de Albert Cuypstraat, maar als de "drukte" eenmaal op gang komt. Het is misschien een aanrader om met openbaar vervoer de Albert Cuypmarkt aan te doen, men heeft dan alle tijd voor een marktbezoek en geloof het of niet, een bezoekje aan de Albert Cuypmarkt loopt altijd met veel plezier uit.

De Cuyp in de Pijp, een Amsterdamse markt met een rijke geschiedenis, vroeger een brede Amsterdamse "gracht", de zaagmolensloot, nu een druk bezocht en leuke Hollandse markt met een perfecte uitstraling.

Dagje Amsterdam? Middagje Albert Cuyp!


Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: Albert Cuyp markt
 Adres: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oud - Zuid , 020-6626076 (K. de Wit), 020-6647837 (dhr. Bal) Albert Cuyp markt 1073 BG Amsterdam
 Plaats: Amsterdam
 Openingstijd(en): Maandag tot en met Zaterdag 09.00 - 17.00 uur
 Nieuws: De Albert Cuypmarkt is ouder dan 100 jaar en nog altijd goed bezocht en populair bij veel marktliefhebbers. Dit jaar doet de Albert Cuyp weer een gooi naar de titel "Beste Markt van Nederland 2010".
 Bijzonderheden: De drukste dagmarkt van Nederland, waar bijna alles te vinden is. De Albert Cuypmarkt Is een belangrijke toeristenattractie geworden.

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2016 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 1602 bezoekers online     22106265 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier