Hollandse Markten  Controle van contant geld

Controle van contant geld

Op de markt wordt inmiddels steeds vaker met pin betaald, maar ook contact geld is daar nog niet weg te denken. Op een dag wordt er flink wat geld van handen gewisseld en is het risico op vals geld groter dan bijvoorbeeld de supermarkt. Hoe controleer je nu de echtheid?

Euro biljetten controleren

Deze tips helpen om te controleren of Euro biljetten echt zijn, zonder elektronische hulpmiddelen. 

  1. Houd het biljet tegen het zonlicht. Je zou dan een watermerk moeten zien. 
  2. Aan de voorkant zie je veranderende afbeeldingen in het hologram. Ziet je dit niet, dan is dat een indicatie dat er iets niet goed zit 
  3. Biljetten die er gloednieuw uit zien kunnen voorkomen, maar dat is wel zeldzaam. Geld gaat namelijk heel vaak van hand naar hand en heeft dus in de meeste gevallen slijtage kenmerken denk aan vuil, scheurtjes, verkleuringen, verfrommelingen etc.
  4. Een bankbiljet voelt ook stevig aan en is vaak op gevoel al te herkennen. 

Bij munten kun je ook kijken naar de vormgeving, afbeeldingen en kartels aan de zijkant. Munten worden overigens niet vaak vervalst, omdat dit vaak niet loont ten opzichten van de waarde van het muntstuk. Hier loop je nauwelijks risico. Twijfel je over de echtheid, geef dan het betaalmiddel terug. Mocht je nu toch in het bezit zijn gekomen van vals geld. Dan adviseert de Europese Bank dit naar de politie te brengen en zeker niet nogmaals uit te geven. Neem geen risico’s. Vals geld doorgeven is namelijk strafbaar.

Pas op met vreemde valuta

Krijg je vreemde valuta in je handen, weet dan ook de juiste geldkoers. Valuta zoals Ponden, Dollars of andere valuta eenheden kunnen snel van waarde veranderen. Het is dan ook goed om de koersen ter plekken te checken. Zodat je niet per ongeluk teveel betaald of te weinig krijgt. Dit is met name in het buitenland handig om bij de hand te hebben. 

Hier kan je snel je wisselkoers berekenen

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 616 bezoekers online     36369262 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten