Hollandse Markten  

Kofferbakmarkten in 2016

Kofferbakmarkt in Nederland, de Engelse car boot sale!
Sinds de jaren 80 in de vorige eeuw is er in Engeland een nieuw markt fenomeen ontstaan, de verkoop vanuit de auto’s kofferbak de nu genoemde kofferbak verkoop. In Engeland staan deze bekend onder de naam “car boot sale” en de verkopers hebben de passelijke naam “boot trader” Deze car boot sales trekken jaarlijks duizenden bezoekers naar en op grote locaties. In Duitsland noemt men deze markt “kofferraummarkte” en in Amerika gaan deze onder de naam “Yard sale” waarbij de verkoop meestal vanuit de garage of voor tuin plaatsvindt.

Tijdens de kofferbakmarkt is het altijd uitverkoop. Bijna elke auto heeft wel een kofferbak en kan het zelfs een gemis zijn als deze er niet is. De kofferbak wordt veel gebruikt voor de boodschappen, reserveband, gereedschappen of zoals de naam al zegt, het vervoer van koffers tijdens de vakantie. Met het opruimen van de schuur, zolder, vliering, berghok of waar dan ook kan de kofferbak dienen voor opslag en vervoer van de tweedehandse spulletjes naar de markt. Zie hier, de kofferbakmarkt was geboren. Elk voorjaar starten deze kofferbakverkopen weer volop in Nederland en zijn enorm populair.

Rommeltjes en gebruikte goederen op de kofferbakmarkt Naar boven
beschermdDe kofferbakmarkt kan men vergelijken met een rommel of vlooienmarkt. Het handige van de kofferbakmarkt is dat de organisatie plekken vrijmaakt en u direct vanuit de kofferbak uw tweedehands spulletjes aan de man kan brengen. De marktplaats waar een kofferbakmarkt plaatsvindt, zijn meestal grote terreinen, een parkeerterrein, een groot park of een stuk grasveld. Meestal kan er nog een verkooptafel naast, achter of voor de auto staan. De verkoop vanaf een kleedje is ook erg gebruikelijk tijdens de kofferbakmarkten.

De kofferbakmarkt is een waar paradijs voor de snuffelaar en verzamelaar. Men weet immers nooit wat er tevoorschijn komt bij de mensen thuis. Het is altijd weer een verrassing om een tijdje door te brengen op de Kofferbakmarkten. Vaak gaat men dan met het onverwachte koopje naar huis, dat maakt het ook zo leuk! Hele huisraden worden er ten toon gesteld op de kofferbakmarkten. Wie een busje heeft of meer vervoer ruimte kan natuurlijk veel laden en veel etaleren en … etaleren doet verkopen.

Car boot sale of kofferbak markt ... Naar boven

beschermd Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat wel te koop op de kofferbakmarkt; voor, tegen, naast, acher en zelfs op de auto.

Dit is natuurlijk ook de locatie waar men kan bieden op de te koop aan geboden goederen, Maar... de vraagprijs hoeft niet altijd de verkoopprijs te zijn. Wie durft te onderhandelen, het zogenoemde pingelen, heeft altijd een groter voordeel. Niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee zijn en met de kofferbak handelaar kun je alle kanten op!

Bezoek eens een leuke car boot sale, zeker de moeite waard en ook nog eens een leuk “marktdagje” uit voor het hele gezin. Kofferbakmarkten worden op leuke "markt locaties" door geheel Nederland gehouden. Speciaal in het wat warmere zomer seizoen.

Graag tot ziens op de Kofferbakmarkten!

Kofferbakmarkt / car boot sale aanmelden


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 258 bezoekers online     33711220 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier