Hollandse Markten  

Antiek- en kunstmarkten, Delft

Delft, de antiek en curiosamarkt , zaterdag; elk jaar tot eind september!

Antiek, curiosa & kunstmarkt met gepaste kunst in het historische centrum van Delft tijdens de zomermaanden tot eind september. Sfeervol staan hier de antiek & curiosa kramen uitgestald langs de eeuwenoude grachten in het centrum van de Hippolytusbuurt; de Voldersgracht, de Wijnhaven, Camaretten, rond de Oude Kerk, Voldersgracht, Boterbrug en Vrouw Juttenland te Delft.

beschermd

Een bonte verzameling met een keur aan oude voorwerpen en verzamel objecten.
“Hij of zij wie hier het antiek niet vindt, zal het nimmer en nooit vinden” aldus de antiek & curiosa handelaar welke hier al vele jaren de grootmoeders prulletjes aan de man en vrouw brengt. Volgens de antiekhandelaar is dit de markt om nog “een echte Rembrandt op de kop te tikken, alwaar de koopman overheen heeft gekeken.” Ook voor oude boeken en prenten is de antiek markt van Delft een waar verzamel eldorado.


De antiekmarkt Delft heeft niet alleen een verkoop functie, het is ook een plek van de ontmoeting! Gezellig flaneren over de markt, een terrasje pakken met uitzicht op de antiekmarkt is natuurlijk ideaal om je vrije dag door te brengen. Stadslieden en burgerlui, reizigers en toeristen van ver, een ieder treft het in de historische binnenstad van Delft met haar sfeervolle “antieke” allure.

Kunst en antiek in Delft , decor voor een historische markt! Naar boven
beschermd
beschermd

Delft is goed te bereiken met de trein, er wordt wel afgeraden om met de auto te komen. Natuurlijk zijn er voldoende parkeer mogelijkheden zoals in de parkeergarage van de Phoenixstraat. Onder de spoorbrug is ook parkeergelegenheid, echter zodra het druk wordt op een zonnige marktdag, zijn de parkeerplaatsen zeer snel bezet.

Vanaf het Centraal Station van Delft is het slechts 10 tot 15 minuten lopen naar de Grote Markt. In deze omgeving, langs de grachten, is de antiek- en curiosa markt - met gratis toegang - te bezoeken. De markt wordt gehouden van vroeg in de ochtend tot 17.00 uur.

Voor de vroege vogels kan het wel eens interessant zijn om de Delftse antiek en curiosamarkt te bezoeken. Al rond 07.00 uur komen de eerste handelaren hun handelswaar uitstallen, etaleren doet verkopen maar hij of zij die ook nog eens vroeg uit de veren is heeft kans op een verzamel object wat anders naar de “concurrent” verhuist!

Al met al is de antiekmarkt echt een ontmoeting markt voor vele. Zelfs de Amerikanen, Engelsen, Duitsers, Fransen of van waar dan ook ter wereld doen altijd weer even Delft aan als zij Holland bezoeken.

De Delftse antiek en curiosa markt is dan ook de plek om een uniek en speciaal souvenir aan te schaffen voor het thuis front. “Delfts Bleu or Delfts antics, you can find it at the antique & Bric-ŕ-brac market around the streets and canals of the old historic city of Delft” spreekt de tour rondleider tegen zijn publiek.

Antiek, curiosa of kunst? Bezoek de markt in Delft! Naar boven

Natuurlijk is deze “marktdag” ideaal om te combineren met een bezoek aan de museums van Delft. Er is een enorme historische rijkdom rondom de Grote Markt van Delft en veel musea zijn op loopafstand te bereiken.

Een aanrader voor een bezoek is stedelijk museum “het Prinsenhof”. Dit is een voormalig klooster en tevens was het de verblijfsplaats van Willem van Oranje. In het jaar 1584 werd Willem hier vermoord.

Twee kogelgaten herinneren aan deze gebeurtenis en zijn duidelijk zichtbaar voor het bezoekende publiek. Kunstvoorwerpen en antieke zeventiende-eeuwse schilderijen zijn in de kloostervertrekken tentoongesteld. Dit soort antiek zou men “voor een markt koopje” op de antiek en curiosamarkt moeten kunnen aantreffen, dat zal echter wel niet gebeuren…

Een erg leuke attractie is een rondvaart door de grachten van Delft tijdens uw bezoek aan de antiekmarkt, zeer leerzaam en gezellig. Misschien wel de unieke manier om Delft eens vanaf een andere kant te bekijken. Opstappen in het centrum aan het begin van de antiek en curiosamarkt, doen!

De antiek en curiosa markten in Delft, zeer zeker een markt dagje waard!

Bezoek de website van de gemeente Delft


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 337 bezoekers online     37133024 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten