Hollandse Markten  

Bevrijdingsmarkten 2019 in Nederland

Markt bezoeken op het bevrijdingsfeest in Nederland

Bevrijding festivals en bevrijding markten - Elk jaar, 4 en 5 mei is Nederland in de ban van de belangrijke herdenking voor zij, die sneuvelden voor Nederland en het 5 mei bevrijdingsfeest en worden er op diverse locaties in de grote steden bevrijdingsfestivals gehouden met bijpassende pop en thema markten, braderie, rommel en snuffel bevrijdingsmarkten. Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid mogen leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië. Dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog vol geweld en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

Voor de vrijheid in Nederland hebben velen gevochten en zelfs hun leven gegeven. Op de Bevrijdingsfestivals staan we samen stil bij dit gegeven, tijdens verschillende momenten, activiteiten en vieren we als volk feest om de vrijheid te ervaren. Om te vieren dat we vrij zijn, en om steun te betuigen aan hen die dat niet zijn. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft vorm aan herdenken op 4 mei en vieren op 5 mei. Alle 14 officiele bevrijdingsfestivals in de grote provincies worden in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei georganiseerd.


Dag van de vrijheid Naar boven

beschermdWat er naast de Bevrijdingsfestivals nog meer wordt georganiseerd kun je zien op de website van www.4en5mei.nl Honderdduizenden bezoekers weten hun weg te vinden naar deze volksfeesten en regio markten. Samen zijn deze festivals het grootste muziekevenement met sfeervolle thema markten van het jaar in Nederland. Veel bekende artiesten treden op en de toegang tot de festivals is gratis voor het volk. De bevrijdingsfestivals draaien het meest om de muziek maar zeker de markten en aanverwante kinderevenementen zijn ook erg populair. Zo zijn er Ambassadeurs van de Vrijheid, de jaarlijks wisselende artiesten, die met een helikopter de festivals bezoeken. Aandacht vragen voor onvrijheid, mensenrechten en oorlog elders in deze wereld.

Vrijheid in Nederland, besef en waardeer!

Bevrijdingsmarkten bij het bevrijdingsfestival Naar boven

Op elk festival zijn er acties van nonprofit organisaties zoals Amnesty International, Cordaid, vluchtelingenwerk, War Child en vele andere die aandacht vragen voor hun doelstelling. Deze festivals en markten vonden voor het eerst plaats ne het millennium. De markten die meestal op het terrein van het festival worden gehouden of de nabije omgeving bestaan uit culturele markten, mondiale markten, braderieën en pop gerelateerde markten die goed bezocht worden. Kom daarom naar het bevrijding festival in jou omgeving en ervaar, besef dat je van je vrijheid mag genieten! 2019 Bevrijdingsfestival en Markten bezoeken, zeker doen met veel vertier voor groot en klein!

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 259 bezoekers online     37132876 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten