Hollandse Markten  

Fransemarkt, Scheveningen
Franse Montmartre in Scheveningen
Jaarmarkt Scheveningen (ZH)

Jaarlijks terugkomende en druk bezochte markt.
De jaarlijkse Franse multiculturele markt in de Stevinstraat van Scheveningen. In Scheveningen wordt elk jaar in de straat waar normaal gesproken de dinsdag gemeentelijke Stevinstraat warenmarkt wordt gehouden, een multiculturele markt georganiseerd. De Scheveningers uit de omgeving zijn trots op het nostalgische "dorp" en de originele klederdracht staat hier dan ook hoog in het vaandel en wordt tot op de dag van vandaag nog dagelijks getoond aan de bezoekers. Juist het samengaan van een Frans en Schevenings cultureel festival maakt deze markt in de Scheveningse Stevinstraat zo uniek. In en rond de Stevinstraat worden tal van activiteiten op touw gezet, zeker voor de kinderen is er veel markt plezier. De inzet van de winkeliersvereniging werpt jaarlijks haar vruchten af en voor menigeen is het een culturele markt waar met plezier naar uitgekeken wordt. In 2006, was het op zaterdag 17 juni weer volop feest. De evenementen van de winkeliers vereniging Stevinstraat hebben al een zeer leuke geschiedenis opgebouwd, zo is hier ook elk jaar weer de goed bezochte en sfeervolle kerstmarkt. Maar de feestelijkheden zijn hier elk jaar weer terug te vinden en er mag gesteld worden dat er een “ frisse wind” door de Stevinstraat in Scheveningen waait.
Stevinstraat, frisse markt in Scheveningen! Naar boven

De multiculturele Franse markt Scheveningen is een evenement dat elk jaar rond de zomer gehouden wordt. Haring, korenwijn, muziek, dans, orkesten, muziekkorpsen, artiesten, demonstraties van oude ambachten, Franse markt in Scheveningenmogelijk zelfs een rondvaart in de haven, slechts 10 minuten van de Stevinstraat! en... natuurlijk sfeervolle kramen om te bezoeken! (niet te vergeten de diverse kramen van en voor goede doelen organisaties en de diverse hobbyisten) Op het sfeervolle en gezellige multiculturele Stevinstraat markt feest komt iedereen ogen en oren tekort. Voor jong en oud is dit een ongelooflijk leuk en spannend dagje uit aan de "Haagse" kust. Snuffelen tussen de kramen met Franse producten Meedoen aan Oud-Hollandse kinderspelen. Wellicht toch dat een tochtje maken op de Noordzee...

Au revoir a Scheveningen! Naar boven

In het jaar 2006 was de Franse markt in Scheveningen geheel in het kader van La Douce France. De straten werden verpakt in een typische montmartre stijl en de kramen hadden de royale Parijse uitstraling. Het geheel was opgevrolijkt met Franse muziek, Franse auto’s en flanerende Franssprekende acteurs en deelnemers. Als kopstuk een echte grote eifeltoren op het midden van het plein! Kostom, een markt met veel extra’s waar iedereen tevreden naar huis terug is gegaan. Kooplui en bezoekers zijn elk jaar zeer welkom in Stevinstraat. Meer info bij de winkeliers vereniging Stevinstraat en daarbij tot ziens en graag tot volgend jaar!

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 446 bezoekers online     33740841 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier