Hollandse Markten  

Markten in BelgiŽ

De Markt in BelgiŽ, zeer zeker een bezoek meer dan waard!

Marchť de Belgique! Belgische markten
Dat de markten in BelgiŽ al eeuwen een begrip zijn, is geen wonder. De Belgische markten zijn altijd goed bezocht en de grotere steden krijgen zelfs een grote toeristische impuls door het bezoek van de vele buitenlandse markt geÔnteresseerden zoals Duisters, Hollanders, Engelse en Franse bezoekers. Op talloze pleinen in BelgiŽ wordt dan ook een ďopklapbaar handelsdorpĒ opgezet. Sfeervolle markten in BelgiŽ zijn als voorbeeld de Oude Markt van Brussel, de bloemenmarkt van Gent op de Kouter, de welbekende paardenmarkt van Kuringen nabij Hasselt, de frisse kustmarkt van Blankenberge of de welbekende Vogelmarkt van Antwerpen!

Kooplui etaleren hun waren als echte verkoopmeesters op de markt in BelgiŽ, hier geldt niet voor niets ď etaleren doet verkopenĒ en dat het verkoopt op de markten van BelgiŽ blijkt wel uit de enorme populariteit welke deze markten genieten.

beschermd

Het eeuwenoude ritueel door ďergens op een pleintje je stalletje uit te stallenĒ wachtend op de klant zijn nog voor een groot deel de voedingsbronnen voor de grote steden en kleine dorpjes. De markt leeft in BelgiŽ en ook hier luidt het spreekwoordĒ Wie niet op de markt koopt, is een dief van zín eigen portemonnee!Ē Op de markt van BelgiŽ proeft men nog de oude sfeer, hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, het is er een levendig handelscentrum en een samengaan van de vele geÔntegreerde culturen welke de handel enkel maar bevorderen in bijvoorbeeld de verkoop van exotische producten. Kuierend tussen een zee van bloemen en planten, verdwalen tussen de geuren en kleuren van deze pracht, dat is de Kouter bloemenmarkt in Gent ten top! Vele realiseren zich niet dat de handel voor de marskramer al zeer vroeg in de ochtend begon, zo dient men inkopen te doen van de verse waar lang voordat u de markt op de dag bezoekt. Maar ook de Belgische marktkooplui voeren hun werk met veel plezier uit en veel ďhandelarenĒ nemen hun kroost ( kinderen) al zeer jong ď voor dag en dauw ď mee naar de markt. Ook in BelgiŽ kan men spreken van een markt dynastie, veel families staan al tientallen jaren op de markten die BelgiŽ rijk is, de markt heeft vele dus met de papalepel ingegoten gekregen tot op de dag van vandaag!

Demonstrateur of standwerker in BelgiŽ Naar boven

De demonstrateur (standwerker) is ook een bekende verschijning op de markten in BelgiŽ, zij bezoeken veel markten. De demonstrateurs houden de reputatie voor het ďstandwerkvakĒ hoog, geven een wervelende show met een hoog ambiance en menig Oleandertje komt speciaal naar de markt in BelgiŽ om het verkoop verhaal van de standwerker aan te horen en zeker het product mee te nemen naar Nederland! Er wordt vermeld dat de standwerker in BelgiŽ nog de tijd neemt voor de klant en dat deze demonstrateurs een hoog aanzien hebben om de consument te charmeren en dat deze ver te vinden is bij de collegaís in het hoge noordenÖ

Markten vormen in BelgiŽ nog een hechte en echte gebeurtenis, pleinen vol met automobielen slippen op de marktdag dicht met kramen, handelsbusjes, aanhangers en noem maar op, hier in BelgiŽ gaat men immers niet alleen naar de markt om boodschappen te doen.. nee, hier is de sfeer, gezelligheid en sociale contacten troef en heeft men zeker de tijd voor een opstekkend praatje.. De omliggende cafťs barsten dan ook rond het middag uur uit hun voegen en er heerst een enorme bedrijvigheid rond de kramen. Slechts als het vriest dat ít kraakt is de markt in een mindere vorm aanwezig maar dat er markt is, daar kan men van op aan! Het afgelopen decennia hebben ook de immigranten de weg naar de markt gevonden, immers, in hun ďthuislandĒ is de markt bijna hetzelfde dus is het een kleine stap om ook hier een kraam te bemannen. De komst van geurige en kleurige producten uit het Mediterrane en Noord Afrikaanse cultuur heeft de markt ook goed gedaan en geeft een keus en keur aan diversiteit, de hygiŽne zijn zeer goed en schoon te noemen en men houd zich aan de regels welke hier op de markt gelden. Kortom, de markt in BelgiŽ is er ťťn van alle culturele markten thuis! Bent u een internationale markt bezoeker, dan is de markt bij onze zuiderburen zeer zeker een bezoek waardÖ

beschermd


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 446 bezoekers online     33745855 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier