Hollandse Markten  

Markten in Parijs
Franse Markten, bezoek de markt in Parijs!
Op zoek naar Franse chansons grammofoonplaten of oude Franse meubels en spiegels, waar kan men dan beter terecht dan op de markt in Frankrijk zelf! Vlooienmarkt zijn niet voor niets al jaren populair in Frankrijk en menig Nederlander deinst er niet voor terug om richting de Franse markt te gaan voorzien van een grote bestelbus. Niet voor niets dus, als men hier een geëmailleerde pan kan aanschaffen voor een euro of 3, mag je er zeker van uitgaan dat deze op de Nederlandse “antiek” markt zeker het tienvoudige zal kosten. Eén van de leukste en typische geneugten van Frankrijk is toch wel het bezoeken van een “nostalgische markt in Parijs. De marktstraten in Parijs hebben al eeuwen een rijke handel geschiedenis. In de Middeleeuwen bestonden deze bekende en grootschalige markten al en nog steeds zijn ze op dezelfde plaats te vinden.

De markten van Parijs worden vaak gehouden in lange, nauwe straten of klein van opzet "volgepropte" pleintjes aan welke meestal oude, nostalgische en historische huizen zijn gevestigd. Dit geeft natuurlijk een schitterend pittoreske beeld en geeft echt het gevoel van de sfeervolle “eeuwenoude” markt in Franse stijl. In elk arrondissement is er wel een weekmarkt te vinden. De één is nog groter dan de ander markt. Er zijn in totaal zo rond de 65 markten te bezoeken in Parijs waarbij de maandag als “vrije marktdag” mag gelden, dan is er geen markt open in Parijs. Op de zondag zijn het meestal ochtend markten welke niet langer duren dan rond 13.00 uur

Vermeld moet worden dat ook het verkeer bij de grote Parijse markten een vervelende chaos kan zijn. Geadviseerd wordt om dan zeker met het openbaar vervoer of de metro te reizen !

beschermd
Waren-, Vlooien- of kunst- en antiekmarkten in Parijs Naar boven
De wereld beroemde Parijse vlooienmarkt "Le marché aux puces de Saint-Ouen uit1885. met een weekelijks bezoek van rond de 80.000. De "Puces de Saint-Ouen" bestaat uit zo'n honderden winkeltjes, met van alles en nog wat…. Aan de rand van Parijs zijn deze geopend op zaterdag, zondag en maandag van 10.00 - 19.00. metro Garibaldi, Porte de Clignancourt. / Marché de la Porte de Vanves , pal tegenover Porte Clignancourt. Handelswaar uit de jaren '50 is hier geen uitzondering. Ernaast de Place des Artistes een openlucht atelier voor kunstenaars, geopend op zaterdag en zondag van 08.00 tot 19.30.

metro Ponte-de-Vanves / Puces de Clignancourt Parijse vlooienmarkt. Gelegen aan de Avenue de la Porte de Clignancourt, geopend van zaterdag tot maandag van 07.00 - 19.30.
metro Porte de Clignancourt / Square du Temple markthal voor gebruikte kleding geopend op zondag - metro République / De Parijse postzegelmarkt Marche aux Timbres aan de Avenue Gabriel / hoek Avenue de Marigny metro Champs-Elysees Clemenceau.

Echt leuke waren, antiek, biologische etc. markten zijn te vinden op de Rue Mouffetard, gelegen vlakbij het Panthéon, de Rue Montorgueil vlakbij Les Halles metro station en de Rue de Buci in het Saint-Germain des Près district. / Op Boulevard Raspail is de zondagse Marché biologique met biologische producten. / Op Boulevard Port-Royal de Marché Port-Royal, een ochtend markt op dinsdag, donderdag en op zaterdag te bereiken met de metro, halte Gobelins, Port Royal. / De Marché d'Aligre op Place d'Aligre, een populaire markt in het 12de Arrondissement te bereiken met de metro: Ledru-Rollin. Elke dag geopend behalve dus op maandag.

beschermdDe markthallen Halles St. Quentin bereikbaar met de metro Gare de l'Est. Postzegel en muntenmarkt Marché aux Timbres op de donderdag, zaterdag en zondag van af de ochtend tot de vooravond. Gelegen op de Cour Marigny te bereiken met metro: Champs-Elysées-Clémenceau. De Marché de l'Avenue du President Wilson geopend op woensdag en de zaterdag ochtend, te bereiken met de metro Alma Marceau - een echte Parijse aanrader! De vogel, vis en vleesmarkt Marché de la Convention gelegen aan de Rue de la Convention geopend op dinsdag, donderdag en zaterdagochtend metro Convention. De biologische markt Marché Dupleix geopend op woensdag en op de zondagochtend, metro Dupleix. / De Marché aux Fleurs , dé bloemenmarkt van Parijs. Place Louis-Lépine Op de dinsdag, donderdag en op zaterdag ochtend. Te bereiken met de metro: Cité Op zondag enkel de verkoop van vogels. / De Marché Mouffetard in Rue Mouffetard te bereiken met de metro: Censier-Daubenton.

De grote Parijse markt Marché du Cours de Vincennes aan de Avenue du Docteur-Arnold-Netter geopend op woensdag en op zaterdagochtend metro Porte de Vincennes. De markt direkt achter de bekende gevangenis de Bastille Marché du Boulevard Richard Lenoir gelegen aan de Boulevard Richard Lenoir geopend op donderdag en op zondagochtend. Metro Breguet Sabin. De markt Marché Saxe-Breteuil gelegen aan de Avenue de Saxe geopend op donderdag en op zaterdagochtend. metro Sevres Lecourbe. / De markt welke gehouden wordt in de 18de eeuwse hal Marché Saint-Germain gelegen aan de Rue Mabillon dagelijks geopend op de normale tijden, maar is gesloten op maandag en zondagmiddag. metro Mabillon / De Markt Marché Maubert gelegen op de Place Maubert en geopend op dinsdag, donderdag en op zaterdagochtend. metro: Maubert-Mutualite

In de buurt van de markten zijn vele cafés, restaurants en vooral echte buurtcafés te vinden, deze bepalen bij uitstek de atmosfeer van de markten in Parijs. Tegenwoordig koopt men veel op de markt, in Frankrijk is de markt erg goedkoop en bent u een dief van uw portemonnee als u de markt links laat liggen. Kijk vooral eerst eens goed rond en daar waar het druk is kunt ook u gerust in de rij gaan staan. Opzeker dat er aan deze kraam de beste handelswaar verkocht wordt en tijdens het wachten legt u gemakkelijk contact met de bevolking. Dat is tevens goed voor het oefenen van de Franse taal en zeker voor de sociale contacten.

Op de markten in Frankrijk koop je fantastische versproducten. Soms ziet het er niet echt gezond uit als er bijvoorbeeld vlees, ham of kazen in de warmte liggen. Wij zijn het in Nederland niet meer gewend. De Franse markten zijn waarschijnlijk een kwelling voor de Nederlandse Keuringsdienst van waren. De Fransen weten niet anders. Het gaat al decennia zo, maar ook hier vindt momenteel een verandering plaats met het oog op de Europese wetgeving, dus wees gerust. Op de markt van Frankrijk kom je echt met verse producten thuis
De Nederlander weet de weg in Frankrijk, de één zoekt een antieke pendule voor een prikje, de ander een oude Solex voor een habbekrats maar er zijn er ook die thuis komen met een citroën 2CV, een geliefd automodel gekocht op, jawel… de Franse rommelmarkt!

Pas wel op voor de welbekende “streken” van zakkenrollers en de “echte”vervalsers, want je bent zo je spullen kwijt of je wordt gefopt waar je zelf bijstaat, maar dat geldt voor veel markten met een grote drukte.

tekst en copyrights @ hollandsemarkten.nl

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 326 bezoekers online     37133004 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten