Hollandse Markten  

Markt omgeving
Wisselwerking tussen markt en omgeving
Den Bosch Den Haag

De wisselwerking tussen markt en omgeving is essentieel. Waar wordt de markt gehouden. Hoe is de situatie tem opzichte van nabijgelegen winkels, zijn er mooie looproutes, is het aanbod op de markt afgesteld op dat in het winkelgebied?)
De meeste markten in Nederland sluiten aan op winkelvoorzieningen. Winkels en de markt kunnen elkaar versterken in het aantrekken van consumenten. Even over de markt om vervolgens langs de winkels te lopen of andersom, dat is de bedoeling.
De toegankelijkheid van de markt Naar boven
Het is belangrijk dat de markt goed toegankelijk is. De opstelling van de kramen speelt hierbij een belangrijke rol.

Met name bij een lintopstelling moeten er regelmatig openingen zijn om de markt te kunnen betreden, om zodoende de doorstroming van markt naar winkel en visa versa te bevorderen.
Bovendien zal rekening moeten worden gehouden met de aard van het koopgedrag van de bezoeker.
In elk winkelgebied zijn één of meer loopcircuits. Zij vertonen samenhang met de entrees tot het winkelgebied (te denken valt aan parkeerplaatsen, haltes van openbaar vervoer, fietsen stallingen) en de locatie van de trekkers (bijvoorbeeld: een warenhuis, supermarkt).
De openingstijden van de markt Naar boven
De consument maakt een keuze uit ter beschikking staande alternatieve aankoopplaatsen. Andere markten met vergelijkbare openingstijden (marktdag, maar ook openingsuren) zijn op dat moment dan concurrerende aankoopplaatsen. Zowel voor de koopman als voor de consument is een verspreid aanbod van markten wenselijk. Het is dan ook aan te raden openstellingtijden van markten en evenementen in de omgeving op elkaar af te stemmen.

De openingstijden van een markt zouden in overeenstemming moeten zijn met die van de winkels. Bovendien zal het afstemmen van openingstijden van de warenmarkt en de omliggende winkels de wederzijdse overlast verminderen, omdat de kooplieden dan niet gaan inpakken terwijl winkels nog volop in bedrijf zijn.
 

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2020 - KvK: 73545635 Rotterdam - BTW: NL859569664B01
Nu 335 bezoekers online     33203243 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier