Hollandse Markten  

Markt structuur
De basis
Roermond Bussum

Voor kooplieden is het belangrijk hoe de bestrating van de markt er uit ziet, of er hindernissen zijn op de markt, hoe zijn de toegangswegen en parkeermogelijkheden.

Ook de consument stelt eisen aan de structuur, bijvoorbeeld de breedte van de paden, de loopruimte, de variatie in assortiment (hoeveelheid kramen, de openingstijden, een nette omgeving enz.
Obstakels en ankers Naar boven
Groenvoorzieningen, bomen of straatmeubilair, zoals banken, lantaarnpalen, kunstwerken en fonteinen, kunnen de markt en de directe omgeving verfraaien maar mogen tegelijkertijd geen obstakel vormen.
Er horen in de bestrating mogelijkheden te zijn om de marktkramen te verankeren. Zonder ankers is het onmogelijk om een veilige markt te kunnen garanderen bij zwaar weer, omdat kramen onherroepelijk de lucht in kunnen gaan. Gewoon asfalt is ongeschikt omdat daarin geen verankering mogelijk is.
Voorzieningen op de markt Naar boven

Electriciteitvoorziening:
Betrouwbare, bedrijfszekere elektriciteitsvoorzieningen met weggewerkte kabels worden niet alleen gebruikt voor verlichting, ook voor koeling van producten.

Openbare toiletten:
De aanwezigheid van een openbaar toilet bij grotere markten is een must. Ook stromend water mag niet ontbreken, voor goede hygiëne. Als er geen openbaar toilet aanwezig is bij kleinere markten, zou kunnen worden volstaan met goede afspraken over gedeeld toiletgebruik, bijvoorbeeld in een horecagelegenheid.

Afwatering:
Een goede afwatering is noodzakelijk om te kunnen garanderen dat de klant en de koopman de voeten droog kunnen houden.

Parkeren voor kooplieden:
In sommige gevallen is het mogelijk voor de kooplieden om de auto achter de kraam te parkeren. In dat geval is het zaak dat de voertuigen er representatief en verzorgd uitzien.

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten Museum ©®™ 1998-2021 - KvK: 81372760 Honselersdijk - BTW: NL859569664B01
Nu 296 bezoekers online     33589942 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier