Hollandse Markten  

Markt in Waddinxveen
Vrijdag middag markt in Waddinxveen
Waddinxveen 04 Waddinxveen 05
De weekmarkt in Waddinxveen is iedere vrijdag van 09.30 uur tot 17.30 uur en het is zeker de moeite waard om daar eens te gaan “marktshoppen”

Gelegen in de Marktstraat is deze gezellige markt haast niet te missen

Door de centrale ligging in het groene hart van de Randstad en de gunstige verbindingen met de grote steden is een bezoek aan de Waddinxveense markt een aantrekkelijk dagje uit.

Een rijke geschiedenis maakt deel uit van deze frisse omgeving. "Waddinxvene" werd voor her eerst genoemd in het jaar 1233. De naam Waddinxveen kan mogelijk komen van het "veen van Wadding ( een persoonsnaam) welke al, in de 10e eeuw voorkwam. Watdinghem in het oude Voorschoten. Wadde is ook een waternaam en kan zodoende ook Wadde bij het veen geheten hebben. Het plaatsje is al 765 jaar oud.

Waddinxveen en de geschiedenis verleden... Naar boven
In 1983 vierde Waddinxveen het 750 jarig bestaan, uit documenten blijkt dat op 20 april 1233 graaf van Holland Floris IV voor 200 Hollandse ponden een gebied langs de Gouwe aan Nicolaas van Gnepwijk, Herbaren van Aalsmeer en Woubrecht verkocht. Deze datum is de officiële geboortedatum van de gemeente Waddinxveen. Er vindt al eeuwen lang markt in Waddinxveen plaats wat niet zo verwonderlijk is natuurlijk in zo’n oude historische kern!

Waddinxveen heeft ook voor de natuurliefhebbers veel te bieden zoals het ’t Weegje en het Gouwebos Midden in de Randstad gelegen zijn dit unieke recreatie- en natuurgebieden. Hier vindt de rustzoeker en natuurliefhebber ( na een bezoek aan de markt natuurlijk) een uniek stukje ongerepte natuur met een keur aan flora en fauna. !

Markt in Waddinxveen, gewoon doen!


 Markten van gemeente: Waddinxveen  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   Marktstraat Vrijdag 09:30 - 17:30 uur 54

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 452 bezoekers online     33892111 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier