Hollandse Markten  

Markt Alblasserdam
Alblasserdam2

Algemeen Naar boven

De Gemeente Alblasserdam in Zuid-Holland was een belangrijke industrieplaats door de gunstige ligging aan de rivier De Noord. De naam is afkomstig van de rivier De Alblas. In 1999 is het 700-jarig bestaan van de naam Alblasserdam gevierd. Wekelijks op maandag vindt er een gezellige warenmarkt plaats in Alblasserdam. Kom markt shoppen. Er is voor ieder wat wils op de kramen en verkoopwagens!

Markt Alblasserdam op mobiel via Markt en Markten

Festiviteiten Naar boven
2 keer per jaar worden grote feesten georganiseerd. Op woensdag in de week van juli is het Sint Jacobs. Er wordt dan ook de traditionele paardenmarkt gehouden. Op de derde zaterdag in september wordt het Havenfestival gevierd. Kortom, veel gezelligheid en leuke thema markten en feesten in een sfeervolle omgeving.
Paardenmarkt Alblasserdam Naar boven

Een jaarlijks terugkerende eeuwenoude traditie is de Sint Jacobus paardenmarkt, die wordt gehouden op de woensdag in de week waarin 25 juli valt. De marktbezoekers schuifelen al in de vroege morgenuren voetje voor voetje langs de paarden en de uitgestalde waar op de Dam. Er zijn jaren geweest waarin er geen paardenmarkt werd gehouden, bijvoorbeeld in verband met heersende cholera, een pokkenepidemie en toen de Tweede Wereldoorlog woedde. Even had het erop geleken dat de paardenmarkt zou verdwijnen. Gelukkig wist men na de Tweede Wereldoorlog de markt nieuw leven in te blazen. De traditie bleef gehandhaafd en veel (oud) Alblasserdammers komen tijdens de Sint Jacobus Perdemert graag terug naar hun woonplaats en ontmoeten familie en vrienden.

Contact Informatie
Gemeentehuis
Cortgene 2
2951 ED Alblasserdam
Gemeente Alblasserdam
Tel: 14078
Markt disclaimer
De weekmarkt Alblasserdam is onderdeel van de gemeente Alblasserdam. Bij uw markt bezoek is het een aanbeveling om contact met de gemeente te zoeken of de markt plaats heeft.

 Markten van gemeente: Alblasserdam  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   weekmarkt Wilgenplein, wc Makado Maandag 11:00 - 16:00 uur > 40

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 379 bezoekers online     35328675 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten