Hollandse Markten  

Weekmarkt aan de middenweg te Andijk
beschermd
beschermd


Burgemeester Drs. J.F.N. Cornelisse opent de Andijker historische marktdag samen met marktmeester Wietske Weel door middel van het doorknippen van een feestelijk lint. Op deze historische dag voor de gemeente Andijk bezochten veel inwoners de markt en vanuit de regio kan de markt ook veel aanloop verwachten. Ook de marktkooplui zijn zeer tevreden over deze nieuwe markt in Nederland. Een knus en gezellig marktplein pal naast het gemeentehuis van Andijk, elke woensdag te bezoeken.

Historische opening van de Andijker weekmarkt, elke woensdag! Naar boven

Vanaf 1 september 2004 zal iedere woensdag een weekmarkt worden gehouden op het plein naast het gemeentehuis aan de Middenweg te Andijk. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen ambulante handelaren hier hun goederen te koop aanbieden en kunnen consumenten hun slag slaan. De gemeente wil met het opstarten van de markt de consument meer keuzemogelijkheden bieden en hoopt met het initiatief een bijdrage te leveren aan de levendigheid en gezelligheid van het Andijker centrum.

De gemeente Andijk telt 6.400 inwoners. Zij zijn aangewezen op de winkelvoorzieningen in het dorp. De gemeente wil de Andijker consumenten meer keuzemogelijkheden in het aanbod bieden. Op een markt kunnen inwoners vinden wat niet in de reguliere winkels wordt aangeboden. Nu nog worden daarvoor verschillende markten en winkels in de omgeving bezocht. Naar verwachting zal een deel van deze categorie consumenten in Andijk blijven als men terecht kan op een eigen weekmarkt met een gevarieerd aanbod van goede kwaliteit. Dit heeft als positief gevolg dat de bestaande detailhandel kan meeprofiteren: een markt staat bekend als een publiekstrekker. Mensen die nu andere markten bezoeken en daar hun reguliere boodschappen doen, blijven vanaf september hopelijk in Andijk.

Naast het praktische aspect van de markt is er nog een bijkomend effect: een markt zorgt voor sfeer en gezelligheid in een dorpscentrum. De gemeente wil haar burgers een leefbaar en hoogwaardig woonmilieu bieden. Een markt kan daar een belangrijke bijdrage aan leveren.

Doelgroep voor de markt Naar boven

De voornaamste doelgroep van een markt bestaat natuurlijk uit mensen die producten willen aanschaffen die niet in reguliere winkels worden aangeboden. Bezoekers van winkelcentrum Beldershof zullen na het doen van hun reguliere boodschappen veelal een bezoek aan de markt brengen, omdat deze zich vlakbij het winkelcentrum bevindt. Mensen die voor de gezelligheid en de drukte de markt bezoeken, behoren uiteraard ook tot de doelgroep. Voor veel mensen geldt een tochtje over de markt ten slotte als een uitje.

In de zomermaanden zijn er duizenden toeristen in Andijk. Het IJsselmeer, vakantiepark het Grootslag, recreatiegebied de Vooroever en de jachthaven zijn belangrijke publiekstrekkers. Ook deze toeristen behoren tot de doelgroep van de markt. Boodschappen doen op een lokale markt is tenslotte een stuk sfeervoller dan een bezoek aan de supermarkt.

Een andere belangrijke doelgroep vormen de bewoners van verzorgingstehuis Sorghvliet. Een veelgehoorde wens van deze groep is dat men dicht bij een winkelvoorziening wil wonen. Markten in de omgeving zullen zij doorgaans niet bezoeken door hun beperkte mobiliteit. Met een bezoek aan de Andijker weekmarkt slaan zij twee vliegen in één klap: zij kunnen de wekelijkse boodschappen doen en ze genieten van de gezelligheid en de roering van een markt die meteen vlak voor de deur begint.

beschermd
beschermd


markt te Andijk Naar boven


Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: Andijk
 Adres: Op het plein naast het gemeentehuis aan de Middenweg
Marktmeester
Tel: 0228-595095
E-mail: w.weel@andijk.nl
 Plaats: Andijk
 Openingstijd(en): Woensdag 10:00 - 16:00 uur
 Nieuws: Nieuwe weekmarkt in Andijk
 Bijzonderheden: 1 september 2004 was de opening van de Andijker markt.


Overige markten in Gemeente Andijk


 Markten van gemeente: Andijk  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   Andijk Woensdag 10:00 - 16:00 uur 27

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2019 - TEL: 010-2613665 - KvK: 73545635 - BTW: NL859569664B01
Nu 371 bezoekers online     31193085 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier