Hollandse Markten  

Markt Oudewater provincie Utrecht

Oudewater, een historisch en monumentaal stadje in het groene hart met een zeer sfeervolle markt gelegen in het stadscentrum aan de marktbrug. Het stadje ontving  stadsrechten in 1265 door Hendrik van Vianden, 28e bisschop van Utrecht. Oudewater dankt haar bekendheid onder andere aan het feit dat hier het riviertje de Linschoten in de Hollandse IJssel uitmondde maar Oudewater heeft meer; de centrum markt "oude marktbrug" van Oudewater!

De markt van Oudewater is vanaf de middag te bezoeken op de woensdag en telt rond de 30 marktkraampjes. Veel bezoekers trekt deze “ binnenstad markt” met een historische uitstraling midden in het pittoreske stadje.

Gezellig een terrasje te pakken met;  juist… een bezoek aan de markt van Oudewater! Ook het beschermde stadsgezicht is hier puur genieten met maar liefst ruim 140 rijksmonumenten en tegen de 130 gemeentelijke monumenten. En elk jaar wordt er eind juni een waar Heksenfestijn te Oudewater gehouden rondom De Markt, misschien zie je ze vliegen...

Historische markt te Oudewater Naar boven

beschermdZeker een grote trekpleister in Oudewater is de eeuwenoude Heksenwaag. Karel de Grote heeft aan Oudewater het recht geschonken om op de authentieke weegschalen (1482) gewogen te worden om voorzien te worden van een certificaat waaruit blijkt dat men een gewicht heeft “wel accorderende is met de natuurlijcke proportien des lichaems” ; zodat men te zwaar was om als heks op een bezemsteel door de lucht te zweven en zo gevrijwaard werd als zijnde een heks.

 

Zelfs vandaag de dag kunt u zich laten wegen in het museum de Heksenwaag te Oudewater om zo een “als zijnde geen heks Certificaet van Weginghe” in ontvangst te mogen nemen.

Rondvliegende heksen over de markt van Oudewater...

beschermdOudewater geniet ook bekendheid door het touwenmuseum en de bloeiende touwen industrie welke hier al eeuwen bedreven wordt. Dat er handel heeft plaatsgevonden en nog plaats vind spreek voor zich. Ook heeft hier in het verleden veel wapengekleter plaatsgevonden en is er veel gevochten in een ver verleden.

Historische monumenten bezoeken in Oude water?

Het stadshuis of de oude kerk gebouwd rond de 13e eeuw. De boerderij waar prinses van Pruisen in de 18e eeuw een halve dag gevangen werd gehouden of het maken van leuke fiets en wandelroutes in de omgeving.

Markt in Oudewater, zeker doen!

beschermd
beschermd
Dagje uit? bezoek de markt te Oudewater Naar boven

historische markt
E-mail: p.dewit@oudewater.nl

Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: Marktbrug Oudewater
 Adres: marktbrug
 Plaats: Oudewater
 Openingstijd(en): Woensdag 11:00 - 17:00 uur
 Nieuws: goed bezochte markt te Oudewater


Overige markten in Gemeente Oudewater


 Markten van gemeente: Oudewater  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   Marktbrug Oudewater Woensdag 11:00 - 17:00 uur 30

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        
Hollandse Markten ©®™ 1998-2020 - KvK: 73545635 Rotterdam - BTW: NL859569664B01
Nu 562 bezoekers online     32859030 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier