Hollandse Markten  





Elburg, markt van het jaar 2005

Elburg: Vesting van de Veluwe :

Markt ’t Schootsveld te Elburg; genomineerd in het jaar 2006 en tevens winnaar geworden van de titel: beste markt 2005 !

De markt van Elburg in de provincie Gelderland bevind zich op een historische lokatie. Markt Locatie ’t Schootsveld in het historisch centrum is dan ook zeker een bezoek waard. De openingstijden van de Elburgse markt zijn van 9.00 uur tot 12.00 uur, de markt is dan ook een typische ochtend markt.

Op 13 maart 2006 is het grootse nieuws tijdens het concres van de cvah in Almelo bekend gemaakt; Elburg beste markt van Nederland in het jaar 2005! Dat Elburg deze titel heeft gewonnen is haar met recht gegunt. Diverse malen heeft Elburg de titel moeten missen doch dit keer kreeg zij waar zij recht op hadmede door het feit dat er hard aan gewerkt is om deze titel binnen te halen. De prijs is voor de 14e maal uitgereikt tijdens het concres van de cvah in Almelo door de heer H. Achterhuis, de voorzitter van de cvah.

De markt van Elburg was dit jaar wederom (vorig jaar ook bij de genomineerden) genomineerd voor de titel Beste Markt van Nederland. Elk jaar hield Elburg al rekening met het feit dat zij de titel kon winnen. Op 24 januari heeft de jury de markt van Elburg op ’t Schootsveld in het historisch centrum bezocht en op 13 maart beloont met deze cvah titel

In het voormalige gemeentehuis werden de juryleden ontvangen door het college van de gemeente Elburg. Vervolgens trok men onder leiding van enige hellebaardiers naar de markt. Daar hield de stadsomroeper een prachtig verhaal over de Elburgse weekmarkt.

De adviezen van de jury van vorig jaar zijn door de Elburgse markt voortvarend opgepakt. en toegepast op de markt werking. Daarbij zijn maatregelen genomen, zoals het opstellen van een standplaatsbeleid, het invoeren van een wegsleepregeling en het aanbrengen van extra stormankers en loopmatten. De titel: beste markt krijgt men dan ook niet zonder strijd, Elburg heeft er zeer hard aan gewerk om nu landelijk haar markt te kunnen promoten. Kortom, de markt in Elburg is zeer zeker een bezoek waard!

De andere genomineerde gemeenten, welke zeer zeker ook een bezoek waard zijn, waren de gemeente Voorst en de gemeente Winterswijk. Op 13 maart werd de winnaar tijdens het cvah concres te Almelo bekend gemaakt en heeft uiteindelijk Elburg deze titel op haar naam mogen schrijven.

Elburg: Vesting van de Veluwe; beste markt 2005!

Elburg is in het jaar 2006 gekozen als beste markt 2005

Algemene informatie over deze markt:
 Marktnaam: 't Schootsveld
 Adres: 't Schootsveld, centrum Elburg
 Plaats: Elburg
 Openingstijd(en): Dinsdag 08:30 - 12:00 uur
 Nieuws: Historisch Elburg met een zeer mooi marktplein


Overige markten in Gemeente Elburg


 Markten van gemeente: Elburg  
   Marktnaam Openingstijden Aantal kramen
   't Schootsveld Dinsdag 08:30 - 12:00 uur 40

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        




Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 444 bezoekers online     34847854 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier