Hollandse Markten  Bezoek de HollandseMarkten Shop  

Den Hout (NB)
beschermd
Jaarmarkt in Den Hout, elk jaar gehouden in dit knusse dorpje, de dag dat de gehele omgeving een bezoek brengt aan het gezellige dorpsfeest in dit Noord Brabantse plaatsje. Temidden van dit sfeervolle dorp, in de dorpskern, ligt het jaarmarkt terrein onder de bomen tussen de Houtse heuvel oost, het Eindse pad, ruiterspoor, made en de Vrachelsestraat. Genieten van de ruim 200 kramen met allerlei leuke en goedkope handel en daartussen verspreidt, de vele standwerkers uit het gehele land voor wie deze jaarmarkt ook elk jaar weer een topper is.

Op Hemelvaart is dit grootse festijn een topper in Den Hout maar ook voor de dorpen Dorst en Oosteinde en met de vele campings in de omgeving is het altijd weer genieten als het tegen de 20ste van Mei loopt. De jaarmarkt Den Hout heeft een streekverzorgende functie.Voor de regio is dit een geweldige opsteker en de jaarmarkt in Den Hout geniet dan ook bekendheid tot ver buiten de provincie Noord Brabant maar zelfs de Belgische en Duitse bezoeker is hier geen uitzondering.


De Jaarmarkt in Den Hout is dan ook zeer druk bezocht, er is zelfs een wedstrijd over de bezoekersaantallen. Hij of zij die de aantallen weet te raden ontvangt hiervoor een bedrag van 25 euro! De jaarlijkse Hemelvaart jaarmarkt in Den Hout is natuurlijk veel meer, speciaal voor kinderen is er op het midden van het terrein ( de zogenoemde kinderhoek) een keur aan oud Hollandse spelletjes, een kleine kinderboerderij, een kleine kinderklimwand en kinder kermis attracties, knutselen, schminken, een poppenkast, muziek instrumenten maken en muziek zelf ten gehoor brengen, zingen op de gemaakte muziek, pony rijden en wat te denken van de leuke speelgoed kramen van de marktkooplui welke uitgestald stonden op de vrolijke en gezellige Den Houtse jaarmarkt!

Jaarlijkse jaarmarkt Den Hout op Hemelvaart Naar boven

beschermd Op het terrein van de jaarmarkt waren dan ook 3 podiums en een groot grasveld te vinden met bij podium 3 een grote tent met veel optredens van artiesten van diverse pluimage.

De késkoppe rock, die overigens gratis was, werd dan ook ’s avonds goed bezocht in de grote tent. Alle podiums waren voorzien van zeer leuke en unieke optreden en dat is elk jaar weer zo! Wat ook elk jaar weer veel bezoek op de been brengt naar de jaarmarkt van Den Hout is de oud Hollandse ambacht markt, een zeer nostalgisch evenement met de Hollandse koopman / vrouw in oude klederdracht en er was echt van alles te zien en te horen. Van de oude smid tot de ouderwetse boter en kaas maker, van de bijenimker tot de mandenmaker, echt sfeervol en uniek te noemen.

Jaarmarkt te Den Hout; Welkom op de traditionele Hemelvaart jaarmarkt!

Jaarmarkt in Noord Brabants Den Hout, ruim 25 jaar traditie! Naar boven

Ook over het terrein waren veel attracties met rondlopende animatie, een mime-act, stelten act, beeldend theater, acrobatiek, jongleren en nog veel meer. Ook de oud Hollandse troubadour had een grote belangstelling van het toegestroomde publiek. In de ochtend had men er het spectaculaire asperge kampioenschap en waren er zelfs “echte” travestie dames naar de dorpskern van Den Hout gekomen om op te treden voor de vele duizenden bezoekers.

beschermd
beschermd


De jaarmarkt in Den Hout is elk jaar weer een markt vol met verrassingen en spectaculaire optredens, het is een jaarmarkt waar niet alleen de dorps bewoners en omliggende regio naar uitkijkt maar ook voor de artiesten, handelaren, standwerkers en noem maar op, een feest is waar men al de jaarmarkt kriebels van krijgt voor de dag dat de jaarmarkt in Den Hout begint, een heerlijke Hemelvaart jaarmarkt!

Mocht men sportief zijn ingesteld, dan is het “dauwrennen” vroeg in de ochtend om 6 uur een echte aanrader. Men loopt dan een afstand over een verharde weg van 7,5 of 15 kilometer en krijgt na het voltooien van de dauw run een gratis koffie met een broodje worst. De muziek is ook gratis en wel van de huis troubadour!

Jaarmarkt in Den Hout, elk jaar op Hemelvaartdag
een echte aanrader!

Website Jaarmarkt Den Hout

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
Clinic Clowns
Brandwonden stichting
Zakkenrollers winkelen ook

Hollandse Markten ©®™ 1998-2019 - TEL: 010-2613665 - KvK: 73545635 - BTW: NL859569664B01
Nu 902 bezoekers online     30719803 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier