Hollandse Markten  St Joep, 19 maart 2020 centrum stad Sittard (Lim)

Donderdag 19 maart 2020 wordt de traditionele en historische St. Joep jaarmarkt in Sittard gehouden. De Sint Joep markt, St Joseph jaarmarkt, oftewel de Joep is in de tijd van Napoleon ontstaan. De Joep is een begrip in het zuiden van Nederland. De jaarmarkt ontstond al een paar eeuwen geleden

De St.- Joep dateert van 1802 en is daarom al een historische jaarmarkt te noemen. In dat jaar gaf Napoleon toestemming om 4 jaarmarkten te houden in Sittard, de St,-Joseph is de enige jaarmarkt welke al de jaren heeft overleefd. Wie Sint Joep zegt, zegt automatisch Sittard. (gemeente Sittard-Geleen in Limburg) De Sint Joep is een waar begrip, een groots volksfestijn! Elk jaar komen er op deze eerste jaarmarkt van Nederland weer tienduizenden liefhebbers en bezoekers uit de Euregio naar het centrum en omgeving van Sittard.!

De Sint Joep is dan ook een echt begrip en een topper in de bezoekersaantallen en kooplui.

Het weerbeeld maakt voor velen niet uit, of het nu regent of met een heerlijk zonnetje, doordat de Joep in het voorjaar wordt gehouden en als de eerste historische Hollandse jaarmarkt te boek staat, is de Sint Joep een ware traditie. Meer dan 500 kramen en diverse verkoopwagens zijn aanwezig, marktkooplui, standwerkers, venters, artiesten, het oud Hollandse orgel, alles is van de partij.

 
beschermd beschermd
   
De Sint Joep, elk jaar feest in de gemeente Sittard-Geleen!

Speciaal voor de standwerkers en veel marktkooplui is de Joep een uniek en sfeervol evenement vanwege de opening van het standwerkersseizoen. Een fel begeerde en populaire titel onder de standwerkers is " De Koning van de Sint Joep". Deze titel is al vele jaren oud

Naar boven
De Sint Joep in Sittard is een echte jaarmarkt aanrader voor groot en klein. In de maand maart is de Joep markt elk jaar weer een terugkerend markt spektakel.

Graag zien wij u op de Sint Joep in Sittard!

De Sint Joep jaarmarkt in de gemeente Sittard-Geleen kom op bezoek.
Een sfeervolle jaarmarkt in Nederland!

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

Hollandse Markten Sponsort:
 
Dutch Pinball Museum
Zandlopers
Bike Totaal Krimpen

Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 366 bezoekers online     36005409 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten