Hollandse Markten  Beverwijkse Bazaar (NH)
Informatie Beverwijkse zwarte markt bazaar
beschermdbeschermd
Beverwijkse Bazaar.

Bezoek meer zwarte markt info Zwartemarkten in Nederland op Markt en Markten

Bezoek meer vrije markt info Vrije markten in Nederland op Markt en Markten

Nieuwe en gebruikte artikelen, elk weekend Mazzel & Vermaak: open van 08:30 tot 18:00 uur.

Praktische informatie Beverwijkse bazaar
Gratis Entree!
Parkeren eerste uur € 1,50. Maximum dagtarief € 5.
Om het shoppen op de Bazaar veilig te maken, zijn de wegen rond de Bazaar autovrij gemaakt. Bewegwijzeringsborden leiden u naar de dichtstbijzijnde parkeerplaats en naar de ingang van de Bazaar.

Zwarte markt Beverwijk    
De Beverwijkse Bazaar

Wat begon als de Zwarte Markt heet tegenwoordig De Bazaar. De eerste 'Zwarte' Markt trok direct 500 standhouders en 14.000 bezoekers. Van heinde en verre stroomden de liefhebbers toe. Vooral de bijzondere Bazaar-sfeer en de mond-tot-mond reclame van bezoekers, misten hun uitwerking niet op de almaar stijgende populariteit van de markt.

De Bazaar behoort al jaren tot de grootste overdekte markten van Europa. De markt trekt elk weekend gemiddeld 60.000 bezoekers. In de ooit saaie, maar in de loop der jaren fiks opgefleurde (veiling)hallen staan elk zaterdag en zondag 2000 kramen en marktwinkels opgesteld. De Bazaar is in de achterliggende jaren fors gegroeid. In 1982 kreeg de 'Zwarte' Markt gezelschap van de Oosterse Markt. Elf jaar later, in 1993, opende de Grand Bazaar, haar deuren. Vanaf 1994 kwam de Computermarkt daar nog bij. Het gigantische aanbod maakt het bijna onmogelijk op één dag alles te zien en te beleven. Wie alle hallen, met hun eigen cultuur, sfeer en aanbod écht goed wil leren kennen (zien, proeven, ruiken) heeft meer tijd nodig.

Voor elk wat wils
Of je nu op zoek bent naar antiek, curiosa, hippe kleding, boeken, schoenen, gebruikte en nieuwe computers, auto onderdelen, kristal uit Oost-Europa of tropisch groente en fruit; De Bazaar weet al een kwart eeuw velen te amuseren. Dankzij de live muziek, standwerkers, gezellige terrassen is het niet alleen prettig winkelen geblazen. De innerlijke Bazaar bezoeker komt ook –smullend– aan zijn trekken. Op de menukaarten van de 65 restaurants in en rondom De Bazaar prijken zowel alledaagse, oer-Hollandse maaltijden als exclusieve gerechten. Van zuurkool met worst tot meer exotischer varianten.

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

Hollandse Markten Sponsort:
 
Dutch Pinball Museum
Zandlopers
Zakkenrollers winkelen ook

Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 371 bezoekers online     34909057 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier