Weekmarkt, themamarkten, braderie en jaarmarkten.

Mogen wij u iets vragen?

Waarschijnlijk gebruikt u een Adblocker die er voor zorgt dat u geen advertenties ziet op hollandsemarkten.nl. Dit vinden wij erg jammer omdat wij u dankzij deze advertenties al jaren lang gratis de handigste en leukste informatie over en op de markt kunnen bieden.

Maakt u daarom alstublieft een uitzondering en schakel de Adblocker voor hollandsemarkten.nl uit.

Hartelijk dank!

Team hollandsemarkten.nl

Hollandse Markten  Rommel- en vlooienmarkten 2018
Overzicht Rommel- en vlooienmarkten

Open plein Open terrein

Overzicht rommel- en vlooienmarkten in Nederland.
Lees verder...

Rommel of antiek?
Rommelmarkten zijn zeer populair in Holland. Men spreekt er ook wel van: de rommel en meuk van nu, is het antiek van de toekomst. De grootste en bekendste rommelmarkt van Nederland is de Koningsdag markt, voorheen de Koninginnedag, de vrijmarkt voor iedereen die zijn spulletjes wil verkopen. Een populaire naam voor de rommelmarkt in ook wel de snuffel of vlooienmarkt, een vlooienmarkt en rommelmarkt gaan bijna altijd samen. Op een rommelmarkt krijgt men de markt kriebels te pakken waarbij men als een echte Rembrandt kenner... rond en langs de kramen gaat snuffelen, een beetje bezoek aan een rommelmarkt gaat vaak gepaard met een volle tas met aanverwante leuke artikelen en soms echter met een lege beurs... Men zoekt meestal naar iets wat nergens anders te vinden is, kijk dan goed tussen dit antiek van de toekomst en het wordt nog gevonden ook.

Rommelmarkt spulletjes, heen en weer gesleept tot het weer de weg terug gaat vinden naar een nieuw bestaan. Veel rommeltjes op zolders en in kelders hebben waarschijnlijk tientallen jaren het daglicht niet mogen aanschouwen om nu een nieuw leven te beginnen met de gelukkig geprijsde eigenaar die er zorg voor draagt dat het rommeltje nu duidelijk zichtbaar in beeld komt. Men zegt dat het geld op straat ligt in de vorm van zogenoemde rommel, dit berust in zekere zin op waarheid enkel moet men er wel voor bukken om het op te rapen, en dat wil men nog wel eens in het verschiet laten.

Waterlooplein rommeltjes Naar boven
Een simpel decoratief artikel waarin het leven van vele generaties schuilgaat. Als zulke producten konden vertellen, dan schoten worden tekort. Sommige rommeltjes zijn net een grote verleiding, je wilt kosten wat het kost dit leuke hebbedingetje mee naar huis nemen. Het een nieuw leven aanbieden. Het koesteren om er na jaren achter te komen dat ook dit weer op de zolder of in de schuur is beland. Het aangekochte stuk zal dan ongetwijfeld de status van antiek gaan krijgen, maar vind er eens een nieuwe eigenaar voor. Ongetwijfeld dat die zich zal aanbieden, maar kun en zal je het nog meemaken? Voor je het weet koop je een rommeltje voor een speciaal prijsje om er jaren plezier van te hebben, de zogenoemde rommeltjes gaan dan over van generatie op generatie en weet de huidige eigenaar niet meer wat de oorspronkelijke aankoop was, maar is het van onschatbare waarde voor een volgende generatie. Nogmaals, de troep van vandaag is het antiek van de toekomst.


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
De lekkerste vis van Nederland - Simonis Vishandel
Mercedes-Benz Den Haag
Evenementenmarkt De Toekomst

Hollandse Markten B.V. ©®™ 1998-2018 - KvK Haaglanden 24449909 - BTW nr. 820275670B01
Nu 349 bezoekers online     28412176 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier