Hollandse Markten  Kunstmarkten
Op de markt met je eigengemaakte kunst
Amsterdam Kijken naar kunst
Initiatiefnemers voor een kunstmarkt zijn vaak zelf actief bezig met verkoop van hun kunst. Ook zij exposeren natuurlijk zelf hun meestal handgemaakte producten op een kunstmarkt.

Zelf aquarellen, beelden of tekeningen maken en vervolgens te koop aan bieden, wie wil dat niet? Zo vind je overal in Nederland markten met eigengemaakte kunst. Op deze kunstmarkten kan men ook goed het werk van collega's beoordelen. De markt is ook ideaal om te netwerken onder collega's. De kunstmarkten zijn speciale markten alwaar men kunst van een betaalbaar en goed niveau kan aanschaffen.

Zowel de professional als de amateur krijgt de gelegenheid om werk aan de bezoekers aan te bieden. Deze kunnen een keuze maken uit schilderijen, etsen, zeefdrukken, litho's, beeldhouwwerken, glaswerk, textiel, aardewerk en bijvoorbeeld zelfgemaakte portretten.

Vaak bestaan deze markten uit verschillende onderdelen. Met een splitsing in een kunst- en antiekmarkt, een creativiteitsmarkt, een verzamelaarmarkt of een culturele markt. Tegenwoordig zijn de brocante markten in opkomst, in combinatie met Kunst en Antiek. Brocante markten zijn markten met leuke hebbedingen, oude voorwerpen die opgepimpt zijn, huis en tuinspulletjes.
Specialiteiten van de kunstmarkt Naar boven
De specialiteiten van de kunstmarkten hebben aantrekkingskracht op een bepaald publiek. Voor de een kunst, voor de ander prullaria. Ieder zijn mening.

Op sommige kunstmarkten verdeelt men de kramen eerlijk, krijgt eerst de schilder tekenaar met schilderijen een kans om zijn kunst te verkopen, een andere kunstmarktdag krijgt dan de beeldhouwer een plaats op de kunstmarkt.

Kunstmarkten zijn erg aantrekkelijk, de vrolijk gekleurde kunst trekt veel bekijks en ook de statigheid van een kunstmarkt is heel herkenbaar. Wat is dan leuker om enige inspiratie op te doen op de kunstmarkt. Ook de jeugd trekt graag naar deze markten toe.
Kunstmarkten in Nederland zijn volop Naar boven
Kunstmarkten zijn er in Nederland volop. De mooiste tijd om een kunstmarkt te bezoeken is tijdens het zomerseizoen. Veel kunstmarkten komen elk jaar weer terug in en op een bepaalde marktplaats, men kijkt er dan ook echt naar uit als het seizoen voor de kunstmarkt weer gaat beginnen.

Soms gaat een kunstenaar te werk als een echte standwerker, graag vertelt hij of zij uitgebreid en met veel plezier over de unieke, meestal handgemaakte kunst. De sfeer is ongekend op sommige kunstmarkten en dat maakt deze speciale kunstmarkten zo leuk en gezellig.

Bezoek meer antiek en curiosa info Antiekmarkten in Nederland op Markt en Markten

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
Clinic Clowns
Brandwonden stichting
Zakkenrollers winkelen ook

Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 132 bezoekers online     33874266 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier