Hollandse Markten  Antiekmarkten
Een echte oude meester
Delft Koper en bronze verzameling
Aan de presentatie van het antiek op een antiekmarkt besteden organisatie en deelnemers veel aandacht. De sfeer en entourage van een antiekmarkt is speciaal, antiekhandelaren exposeren en verhandelen de meeste uiteenlopende zaken op het gebied van antiek, curiosa, oude boeken en prenten.

Een echte oude meester zal een zeldzaamheid zijn op een antiekmarkt, maar het is niet uitgesloten natuurlijk. Soms staan de kranten bol van zo'n ontdekking. Buiten de vondst van een oude meester is het voor de verzamelaar van antieke spullen een waar paradijs om op een antiekmarkt rond te snuffelen.

Hij of zij zal hier dan ook zeker iets van hun gading kunnen aantreffen. Een antiekmarkt is meestal ook aan het zomerseizoen gebonden, dan is het heerlijk zomerweer, ideaal voor een bezoek aan een welbekende of zomaar georganiseerde antiekmarkt.
Een paar bekende Naar boven
Een bekende en goed bezochte antiekmarkt is het Lange Voorhout te Den Haag of voor een kunstmarkt kunt u een bezoek brengen aan het Spuiplein te Amsterdam. Delft is ook populair langs de stadhuis.
De stadsomroeper Naar boven
De stadsomroeper staat weer klaar om de kaasmarkt aan te kondiging. Met z'n koperen 'klankbord' trekt hij de aandacht van het toegestroomde publiek, die wel met zeer velen aanwezig waren op deze leuke Edammer kaas markt. Op een "kaas boord" worden de kiloprijs het gewicht en de naam van de handelaar, een indicatie van de aard en wetenswaardigheden van de handel genoteerd. In de Edammer kaasmarkten van tegenwoordig leeft de traditie voort.

Bezoek meer antiek en curiosa info Antiekmarkten in Nederland op Markt en Markten

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
Clinic Clowns
Brandwonden stichting
Zakkenrollers winkelen ook

Hollandse Markten ©®™ 1998-2021 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 146 bezoekers online     33874256 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier