Hollandse Markten  Enter Paardenmarkt - Wierden (Ove.)
Paardenmarkt Enter, Wierden; goed bezocht paarden evenement!

Paardenmarkt Enter. Elk jaar is er de jaarlijkse Pony en Paardenmarkt in de dorpskern van Enter. Op en rond het dorpsplein zijn de paarden en pony’s al vroeg te bewonderen. De geur van paardenvijgen is dan erg sterk en het getrappel van de paardenhoeven en “gesnuif” goed voelbaar. De Enterse paardenmarkt gaat tevens vergezeld van een zeer grote warenmarkt / braderie, een sfeervolle rommelmarkt en vele kinderattracties.

Enter, gemeente Wierden in de provincie Overijssel, is gelegen in het westen van Twente, een sfeervol en gezellig dorpje. De bewoners van Enter zijn trots op het feit dat ze echte feestgangers zijn, de paardenmarkt en de kermis staan dan ook hoog in het vaandel. Tevens houdt men de eer hoog aan het plaatselijke dialect. De paarden en ponymarkt van Enter gaat terug in de vorige eeuw. Rond de jaren 50 bedachten de winkeliers een extra promotie voor het dorp en voor de lokale omzet. Het houden van de jaarmarkt Enter met als extra attractie de paarden en ponymarkt. Deze is vandaag de dag uitgegroeid tot een groots markt evenement met duizenden bezoekers. Deze genieten elk jaar weer van de diverse handel van de marktkooplui en de aanwezige “welbespraakte” standwerkers met hun speciale act.
Elke zaterdag is er tevens een goed bevolkte ochtendmarkt op het dorpsplein in de dorpskern van Enter. Marktkooplui weten de weg goed te vinden naar de markt en de omzet hier in het dorp is altijd zeer goed te noemen. Dat is niet zo vreemd omdat Enter een echt handelsverleden heeft. De markt heeft dan ook een sociale functie alwaar veel dorpelingen elkaar treffen voor de laatste nieuwtjes. Ook voor de toerist heeft Enter een leuke dag te bieden. Duitsland ligt “om de hoek” en de "Euroregio" trekt tevens veel toeristen vanuit het gehele land. Het dorp heeft enkele leuke museums zoals het klompenmuseum, de oudheidskamer met regionale klederdracht, een oud Hollandse kruidenier met snoepwinkel in de allure van grootmoederstijd en het historische Zompenmuseum (oude platbodemschepen) welke ook zeker bezocht moet gaan worden tijdens uw bezoek. Enter is via de snelweg A1 goed bereikbaar. Het dorp heeft al eeuwen een goede reputatie met de Hollandse klompen. Het oude ambacht van het klompen maken is hier nog ruim aanwezig. Enter staat daarom ook wel bekend als “klompendorp”. Ambachtslieden kan men hier nog tijdens de zomermaanden aan het werk zien. Ook heeft het dorp een echt handels verleden met het drijven en houden van ganzen, deze werden vooral over de grens goed verkocht. Elk voorjaar is er dan ook een heuse ganzenmarkt te bezoeken. Kortom, het dorpje Enter is zeker een bezoek waard en doet u dit vooral tijdens de Paarden en ponymarkt van Enter!

Gehinnik en gesnuffel tijdens de Enterse Paarden en ponymarkt Naar boven
beschermd
beschermd
Enter, sfeervol "paardendorpje" in het oosten van Nederland.

Paarden en ponymarkt, Enter. Graag tot ziens!


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

Hollandse Markten Sponsort:
 
Dutch Pinball Museum
Zandlopers
Bike Totaal Krimpen

Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 439 bezoekers online     36373958 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten