Hollandse Markten  Paardenmarkt Oud IJsselmonde Rotterdam (ZH)
Paardenmarkt Oud IJsselmonde te IJsselmonde, Rotterdam.
Meer paardenmarkt info Paardenmarkten in Nederland op Markt en Markten

Dijkdorp Oud IJsselmonde (Islemünde) is een deelgemeente van de stad Rotterdam. Rond 1064 gaf de bisschop van Utrecht ( Willem I van Utrecht) de opdracht om een kasteel te bouwen aan de monding van de Hollandse IJssel. Deze werd gebruikt om tol te heffen voor schepen en ter bescherming van de waterwegen van en naar Utrecht. In het verre verleden stroomde de IJssel regelmatig over. Rond 1421 werd gestart met de aanleg van de dijk waardoor de boven en beneden dijk zijn ontstaan. De polder Oud IJsselmonde is in 1437 bedijkt. (bron: wikipedia.org)

Paardenmarkt Oud IJsselmonde, natuurlijk gezellig Naar boven

Paardenmarkt Oud IJsselmonde, veel paarden plezier voor zowel groot als klein. Voor wie de paardenmarkt in deze deelgemeente bezoekt, zal zich verbazen dat er boven de paardenmarkt in Oud IJsselmonde het verkeer over de van Brienenoordbrug raast.

Op het IJsselmondse hoofd en de Oostdijk kan men de paarden aanschouwen welke hier aangeboden worden. Dat de paardenmarkten nog immers enorm populair is blijkt wel uit het feit dat het altijd een drukte van jewelste is. Ook de jaarmarkt wordt goed bezocht, dit een attractie op zich om deze te bezoeken. In de kern van het dorp is het altijd sfeervol en met vele tientallen marktkramen volop keuze voor een leuk markt product.

Oud IJsselmonde, de paardenmarkt sinds 1700 Naar boven

Zoals elk jaar zorgen de vrijwilligers van de organisatie paardenmarkt Oud IJsselmonde voor een waar feest in het dorp. De traditionele paardenmarkt moet het echt van deze liefhebbers hebben.

Een grote pluim gaat elk jaar uit naar Piet Hoepel, deze man met een heel groot hart voor de paardenmarkten in Nederland zet zich enorm in om deze traditie in eer te houden.

Al vroeg zijn de vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden zodat in de ochtend het “bieden en loven” kan beginnen. Marktgeld behoefd er niet betaald te worden en de handelaren krijgen zelfs een schappelijke vergoeding om de paarden en pony’s naar de markt te vervoeren. Voor de veewagens is er een aparte parkeerplaats onder de van Brienenoordbrug. Aan alles is gedacht tijdens de paardenmarkt van IJsselmonde onder de rook van Rotterdam. Voor u als liefhebber van paarden en de markt is het echt een must om deze markt eens te bezoeken.

Paardenmarkt met braderie, ringsteken, kermis en veel vertier Naar boven

Onder aan de dijk is de handel in paarden goed op gang. Veel volk komt kijken en natuurlijk kan men het niet laten om de pony’s en paarden te aaien en zelfs een ritje te maken op de pony’s welke speciaal voor deze dag van stal zijn gehaald.

De handel in paarden is altijd goed, deze paardenmarkt moet men echt in ere houden voor de toekomst. De omgeving en sfeer voor de paardenmarkt is ideaal in Oud IJsselmonde, vanouds staat dit deel van Rotterdam bekend als tuinstad, er zeer veel groen en water te vinden. Rondneuzen op en tussen de marktkramen in de oude dorpskern van Oud IJsselmonde is ontzettend leuk en gezellig.

De sfeer op de paardenmarkt is dan ook altijd uitmuntend en het weer werk ook mee wat enkel maar ten goede komt voor de markt en handel. De markt is heel logisch ingedeeld zodat men veel van het oude nostalgische dorp kan ervaren.

Koetshuis Oud IJsselmonde, deel van de paardenmarkt Naar boven

Het kastel van Oud IJsselmonde werd rond 1900 afgebroken maar het koetshuis is bewaard gebleven. Ook hier staan de paarden te grazen en te genieten van alle aandacht welke zij krijgen.

Het kasteel van Oud IJsselmonde werd rond 1900 afgebroken maar het koetshuis onder aan de dijk is bewaard gebleven. Ook hier staan de paarden te grazen en genieten van alle aandacht welke zij krijgen. Het restaurant in het koetshuis is goed bezet tijdens de paardenmarkt, men kan er dan ook gezellig vertoeven en op het terras is het heerlijk in het zonnetje.

Direct achter het koetshuis van Oud IJsselmonde staat de prachtige Adriaen Janszkerk. De sfeer en ambiance van de marktkramen rondom deze kerk maken het een waar genot om hier te wandelen en de koopwaar te bekijken.

De traditionele paardenmarkt in Oud IJsselmonde te Rotterdam. mis het niet!

Website gemeente Rotterdam

Bezoek meer paardenmarkt info Paardenmarkten in Nederland op Markt en Markten

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

SPONSORS
 
Clinic Clowns
Brandwonden stichting
Zakkenrollers winkelen ook

Hollandse Markten ©®™ 1998-2019 - KvK: 73545635 - BTW: NL859569664B01
Nu 564 bezoekers online     31623308 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel gestelde vragen Markt Landelijk Aanmelden Redactie formulier