Hollandse Markten  Met Industrie
Het edele paard
Paardenmarkten - industrie
Het edele paard, een goede vriend voor vele die met het paard omgang hebben en welke hem goed kennen.

Door de belangrijke status die een paard heeft en de benodigde veiligheidsmaatregelen welke vandaag de dag gelden voor de bescherming van het edele dier, krijgt het paard hulp van de Algemene Inspectie Dienst onderdeel van het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij en zal men niet zo gauw meer een verwaarloosd paard tegenkomen. In een ver verleden was het wat minder wat betreft de verzorging en het onderhoud van dit edele dier en kon men ook vaak klachten horen van de dierenbescherming. Dit behoort inmiddels tot het verleden. Vandaag de dag heeft het paard waar paradijs in ons paardenlandje.
De vele verschillende rassen Naar boven
In Holland zijn vele rassen aanwezig op de vele maneges die ons land rijk is, het zijn er echt te veel om op te noemen. Ook op paardenmarkten is de aanvoer van vele paardenrassen in alle soorten en maten groot en zullen ook daar geen misstanden meer voorkomen wat betreft het vervoer en de verzorging.

De paardenkenner heeft veel ervaring met de uitstraling van het paard, hij of zij kijkt naar de stand van de benen, meet soms de hoogte, volgt nauwlettend de draf, voelt en knijpt het paard dat het een lieve lust is en werpt tenslotte een kritische blik in de bek als zijn het parels. Paarden, zij zijn belangrijk voor velen. De omzet van het paard met zijn aanverwante zaken in Holland beloopt jaarlijks over een miljard euro.

De troeteldier industrie is in Nederland de meest toonaangevende natie op hippisch gebied. Nederland heeft veel goede fokkers en er worden dan ook veel paarden geëxporteerd naar landen als Italië, Frankrijk en zelfs ver buiten Europa. Goede fokkers hebben wereldwijd een goede afzet waar ook de invoer van het paardenras naar Holland een belangrijke rol speelt.
De paardensport Naar boven
De paardensport wordt door velen actief beoefend. Met bijna vier honderdduizend regelmatige berijders waarvan er ruim honderdvijftig duizend aangesloten zijn bij een vereniging is de vraag naar de diverse vormen van omgang met het paard erg groot.

Maneges hebben het druk met de grote populariteit van het edele dier en de handel in paarden is ook een flinke bezigheid.

De omzet in deze branch waar er vele werkzaam zijn zoals de maneges, fokkers, zadel en tuig handel, verhuur van koetsen in alle soorten, hoefsmid, paardenvakanties, westernranches, paarden tijdschriften of de paardenmarkten is zeer goed te noemen.

Vele zijn er werkzaam in de paardenbranche en het is dan ook met recht een goede stimulans voor de Hollandse economie. Hoewel het een dure hobby kan zijn om het paard te onderhouden, is de handel in aanverwante paardenzaken een vak apart en kan deze handel, mits goed onderbouwt, een goede bron van inkomsten genereren.
Het paard, een betrouwbare viervoeter Naar boven
Voor de beginnende paardrijder kan het een grote uitgaven zijn, zo zijn een eigen paard, de stalling kosten, rijlaarzen, een veiligheidscap en een rijbroek al gauw een bedrag van drieëneenhalf duizend Euro.

Voor de handelaar zijn de kosten ook hoog, een goede voorwieldrive en paardentrailer zijn onmisbaar, het drafveld, de stal en de weiden brengen ook hoge kosten met zich mee net zoals de verzekeringen, de inentingen en diverse aanverwante noodzakelijke voorzieningen. Veel professionaliteit zal men dan ook terug vinden in deze paarden industrie en is deze vorm van handel een erg leuk en mooi beroep. Het paard is in Holland erg populair wat terug te vinden in de grote bedrijvigheid die men met het paard heeft.

Bezoek meer info Paardenmarkten in Nederland op Markt en MarktenVorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

Hollandse Markten Sponsort:
 
Dutch Pinball Museum
Zandlopers
Bike Totaal Krimpen

Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 419 bezoekers online     37391916 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten