Hollandse Markten  





Biologische Markten
1. Alkmaar 26.
2. Almere 27. Heerenveen
3. Amersfoort 28. Hoofddorp
4. Amstelveen 29. Hoogeveen
5. Amsterdam 30. Laren
6. Amsterdam 02 31. Leeuwarden
7. Amsterdam 03 32. Leiden
8. Apeldoorn 33. Maastricht
9. Arnhem 34. Meppel
10. Assen 35. Nieuwegein
11. Breda 36. Nijefurd
12. Briele 37. Nijmegen
13. Delft 38. Noordgouwe
14. Den Bosch 39. Noordenveld
15. Den Haag 40. Rotterdam
16. Deventer 41. Sittard
17. Doetinchem 42. Sneek
18. Dordrecht 43. Steenwijkerland
19. Ede 44. Tilburg
20. Eindhoven 45. Utrecht
21. Emmen 46. Utrecht Leidsche Rijn
22. Enschede 47. Wageningen
23. Gouda 48. Zaandam
24. Groningen 49. Zwolle
25. Haarlem 50. Zutphen

Biologische Markten in beeld
Hollandse Markten brengt al jaren ook de biologische markten van Nederland in beeld. Gezien de groeiende belangstelling van de laatste jaren hier een overzicht van alle biologische markten, met extra informatie over biologische producten.

De vraag naar biologische producten groeit, omdat veel mensen de voordelen van die biologische markten zien. Niet alleen omdat ze overtuigd zijn van de wijze waarop de producten worden geteeld, maar ook vanwege de veel rijkere smaak. Zeker sinds de kredietcrisis is de hang naar 'echte' en 'schone' eten gegroeid. Consumenten bezuinigen namelijk niet op eten binnenshuis en stellen steeds hogere eisen aan kwaliteit en afkomst van hun eten. Zestig procent van de mensen die graag lekkere dingen koken kopen zoveel mogelijk biologische producten.
Een biologische schaap...
Wat is biologisch?

Biologische producten zijn herkenbaar aan het EKO-keurmerk.
Biologische producten zijn gezond en lekker Naar boven
Biologische producten zijn altijd producten van planten of dieren. En dat hoeft niet altijd eetbaar te zijn. Katoen is bijvoorbeeld zo'n product, en er zijn ook complete biologische huidverzorgingslijnen. Stella McCartney, de dochter van Beatle Paul McCartney is bijvoorbeeld bezig met haar eigen biologische cremes. Biologische producten zijn te herkennen aan het Eko keurmerk!

Biologische producten hebben alles te maken met duurzaam en eerlijk. Ze zijn ook natuurlijk zeer lekker! Proef gewoon de volledige rijpe smaak van bijvoorbeeld een grote volle tomaat, komkommer en/of appel! Dit komt door de vruchten en groenten niet vroegtijdig af de boom of plant te halen.

Hier is een voorbeeld van biologische producten:

► Vers fruit, groente, vlees, zuivel
► Bewerkte producten zoals chocola of wijn
► Bloemen
► Bomen
► Natuurlijke verzorgingsproducten
► Kleding van natuurlijk materiaal zoals katoen of wol
► Vis en zeedieren
Een biologische markt
De producten worden geteeld zonder kunstmest en (giftige) chemische bestrijdingsmiddelen en bevatten geen chemisch-synthetische geur- kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. De biologische landbouwnormen zijn gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap en het welzijn van dieren. Deze normen gelden in de hele Europese Unie. Biologische producten worden gecontroleerd door Skal, de door de Nederlandse overheid aangewezen controleorganisatie.

En ook belangrijk is dat biologisch betekent niet per se vegetarisch...
Omzet en bedrijfsleven Naar boven
De omzet biologische producten bedroeg in 2008 een kleine 600 miljoen euro, ten opzichte van 2007 betekende dat een groei van meer dan 12%, in Nederland een iets sterkere groei dan wereldwijd. Er melden zich steeds meer land- en tuinbouwbedrijven die overgaan op biologische teelt, en zo werken we met zijn allen steeds meer aan de duurzaamheid van ons voedsel.

Ook het bedrijfsleven spitst zich steeds meer toe op gebruik van biologische producten. Zo zijn cateraars van overheidsinstellingen, zorg en onderwijs, vliegtuigen overgegaan op gebruik van biologische producten. Duurzaamheid zit in het eisenpakket van aanbestedingen. Naast contractcatering is er de party/evenementencatering.
Omzet biologische markten
'Green' blijkt hot. LowLands 2014 illustreerde dit door het vergroten van het aanbod fair trade en biologisch. Ze communiceerden dit op eigen wijze in de programmakrant: 'Snap je het nou nog niet? Biologisch is rock 'n roll baby.' Ook in 2014 geeft Lowlands weer de toon aan op de markt van dit festival.
Boodschappen Naar boven
Bijna iedereen die boodschappen doet (98%) heeft 'misschien'; tot 'zeker' wel eens van 'biologische producten' gehoord. Daarbij denkt men vooral aan groenten (55%) en verder aan vlees (33%) en fruit (31%). 24% is geïnteresseerd in biologische producten. 15% van de boodschappers is geïnteresseerd in meer informatie over biologische voeding. Men fietst er graag een blokje voor om om echte biologische producten aan te schaffen. Graag presenteren we op deze pagina een lijst met biologische markten. Mocht u nog een markt weten die niet in deze lijst voorkomt, dan bent u welkom om een aanvulling te doen.

Als je vragen hebt: service.thm@hollandsemarkten.nl
Biologische boodschappen
Bron: www.biologica.nl

Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        




Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 394 bezoekers online     37421831 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten