Hollandse Markten  Stoffen- en lapjes
Overzicht Stoffenmarkten
Antwerpen Leeuwarden

Dat de lapjes en stoffenmarkten nog immers populair zijn blijkt wel uit het feit dat deze nog steeds massaal bezocht worden. Nederland heeft dan ook nog veel markt locaties alwaar een sfeervolle stoffenmarkt nog hoog in het vaandel staat. Het is zelfs zo’n attractie dat de bezoekers van heinde en verre komen om de lapjesmarkt te bezoeken! De grote rollen stof in alle mogelijke kleuren die staan opgesteld strelen het oog en de huid. Er is dan ook niets fijner dan op een lente ochtend over een vrolijk gekleurde markt slenteren!

stoffen en lapjesmarkt

Stoffenmarkten zijn er elk jaar weer te bezoeken. Enkele bekende en goed bezochte stoffenmarkten zijn de zondagsmarkt stoffenbeurs in Rotterdam, de wekelijkse stoffenmarkt op de Vis Markt en de Grote Markt te Groningen en natuurlijk op maandag ochtend de welbekende en sfeervolle Amsterdamse “Jordaan” Westermarkt.


Maar Nederland kent meer aloude en algemeen bekende lapjesmarkten. Zo heb je nog de lapjesmarkt te Bolsward, provincie Friesland, de september lapjes en stoffenmarkt te Alkmaar, de lapjesmarkt van Venlo op het Margriet Nolensplein en misschien wel Nederlands oudste lapjesmarkt, die van de Breedstraat te Utrecht. Deze lapjes markt bestaat al 400 jaar en wordt elke zaterdagochtend van 8 tot 13 uur in de Breedstraat en de Begijnhof gehouden. Op 9 mei 1597 gaf de Utrechtse gemeente toestemming aan het linnenweversgilde om hier twee keer per jaar een linnenmarkt te houden. Gelukkig was deze markt zo populair dat het is uitgegroeid tot een wekelijkse markt en sindsdien is hier iedere zaterdag ochtend, het hele jaar door, deze lapjes en stofjesmarkt te bezoeken.

Ware stormloop op lapjes en stoffenmarkt Naar boven

Tijdens de stoffen en lapjesmarkt is er vaak een ware stormloop op de diversiteit aan prachtig gekleurde en getinte stoffen. Het zelf maken van kleding had sinds de jaren 90 enigszins een ouderwets imago gekregen maar door de opkomst van nieuwe trends is het weer helemaal hot! Op veel jaarlijks terugkerende stoffenmarkten is het dan ook weer een drukte van belang met soms wel meer dan 200 stoffenkramen waar jong en oud werkelijk van alles kan vinden. Of het nou geruit is of gebloemd, effen of met print, spijker of katoen, de kans is groot dat je op de markt precies vind wat je zoekt!

En de mannen.... Naar boven

En de mannen? Die kunnen in het zonnetje genieten van een pilsje op het terras terwijl de dames lekker rondstruinen op de markt. Ja de markt is het ideale dagje uit voor het hele gezin!


Vorige pagina Vorige Boven Naar boven


Powered by Google

        

Hollandse Markten Sponsort:
 
Dutch Pinball Museum
Zandlopers
Bike Totaal Krimpen

Hollandse Markten ©®™ 1998-2022 KvK 81862539 / Capelle aan den IJssel
Nu 396 bezoekers online     37422059 bezoekers sinds 1 januari 2006
  Algemene Voorwaarden FAQ/Veel Gestelde Vragen Markt Aanmeld Formulier Redactie Formulier   Partnerberichten